VELO (zat) pakt in 2e helft de ruime overwinning

Datum

16 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Uit in de wedstrijd tegen DoCoS ook 2-0 achter en na 90 minuten een remise, 2-2. Nu ook weer 0-2 achter maar deze keer zette VELO in de 2e helft met overtuiging wel de zaken recht en werd een ruime 5-2 zege bijgeschreven.

Hoofdveld afgekeurd, dus uitwijken naar het kunstgras op veld 5 met natuurlijk minder ambiance. Het was gelukkig wel droog maar de meer dan harde wind had wel een negatieve rol om goed voetbal neer te zetten. VELO, zonder Daan van Rossum, Jeffrey Beukenholdt, Yacine Tazi en Ufuk Sahin (op de bank), startte o.a. met Ferhat Sonmez en Nout Barentsen in de basis en achteraf hebben zij deze keuze met hun doelpunten meer dan waar gemaakt. VELO kreeg enkele doelpogingen via Jessie van der Burg (schot over) en Ferhat Sonmez (schot over) en Ramon Ripson (redding keeper) hadden hun vizier ook nog niet goed afgesteld. DoCoS, met de wind schuin in de rug, was met enkele aanvallen ook gevaarlijk maar VELO-doelman Dion van Wijk voorkwam erger leed.

In de 25e minuut leek VELO op voorsprong te komen met een doelpunt van Ferhat Sonmez maar de scheidsrechter honoreerde het vlagsignaal van de grensrechter wegens buitenspel. Rond de 40e minuut verscheen Danny Disseveld na een diepe bal alleen voor doelman Dion van Wijk en kon hij eenvoudig de Leidenaren op voorsprong brengen, 0-1. Enkele minuten later werd het zelfs nog 0-2 toen Mitchel Klein vrij voor doel een voorzet van links van Enno van Wieringen verzilverde. Gelukkig kwam VELO op slag van rust nog terug tot 1-2 door Ferhat Sonmez met een kopbal over de uitlopende doelman van DoCoS.

Kort na rust wist VELO de stand al in evenwicht te brengen. Ferhat Sonmez gaf vanaf de rechterkant een hoge voorzet voor doel en geholpen door de wind verdween de kopbal van Nout Barentsen over de aarzelende DoCoS-doelman hoog in de hoek, 2-2. VELO trok daarna het initiatief steeds meer naar zich toe en zette de tegenstander onder druk. Doelpogingen van Nout Barentsen, Ferhat Sonmez en Ramon Ripson, de grote motor op het middenveld, misten nog de juiste richting. Vooral een kopbal van de gevaarlijke Ferhat Sonmez had beter lot verdiend maar de paal stond in de weg. Toch was het Ferhat Sonmez die met zijn 2e doelpunt VELO in de 75e minuut op voorsprong bracht toen hij in een mêlee van spelers de trekker kon overhalen, 3-2. VELO wilde meer en kreeg loon naar werken. Bij zijn eerste balcontact noteerde Michiel Draaisma, vervanger van Ferhat Sonmez, de 4-2 en kort voor het eindsignaal mocht ook Nout Barentsen met de 5-2 zijn tweede doelpunt bijschrijven.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Jong, prima wedstrijd, vrolijke gezichten bij VELO met deze ruime en verdiende overwinning. As. zaterdag gaat VELO op bezoek bij UVS in Leiden. Thuis werden de punten gedeeld (1-1) en als VELO, al in het bezit van een periodetitel, toch mee wil blijven doen voor de hoofdprijs dan is een overwinning noodzakelijk.