Datum

19 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Koploper VELO ging met een 6-1 nederlaag stevig onderuit bij MVV’27. Naaste concurrent SC Monster maakte met winst op MSV’71 geen fout en heeft als nieuwe koploper met twee punten voorsprong op VELO de regie in de strijd om de titel in eigen hand.

Ondanks de redelijk goede start liep VELO vanaf de 20e minuut al achter de feiten aan via twee doelpunten van Erik van Geest waarmee hij zijn team op een 2-0 voorsprong bracht. VELO was toch te gespannen en speelde vaak erg slordig met balverlies als gevolg. MVV’27 nam steeds meer het initiatief maar gelukkig voor VELO vielen er tot de rust geen doelpunten meer. Behoudens een doelpoging van Dirk Lelieveld, redding door MVV-keeper Twan Lansbergen, was VELO aanvallend totaal niet gevaarlijk.

In de 2e helft, met Sven Verbeek en Mathijs Helderman voor Mart Dubbeld en Mick van Elswijk, kreeg VELO in de 50e minuut weer een klap op de neus.  Na balverlies van Yacine Tazi (later vervangen door Jip Herpers) kwam de bal via Haysam Aredelaziz bij Dennis Louter die alleen voor VELO-doelman Jeffrey Kersten niet faalde, 3-0. Het leed voor VELO werd nog groter na de rode kaart voor Dirk Lelieveld (te zwaar bestraft) en MVV’27  van de numerieke meerderheid goed wist te profiteren. Met doelpunten van Harm Voogt, Haysam Aredelaziz en Bret Rhijnsburger kon MVV’27 vrij eenvoudig uitlopen naar een 6-0 voorsprong. Dat Sven Verbeek in de slotminuut nog de spreekwoordelijke eer mocht redden, 6-1, was slechts van belang voor de statistieken.

Ondanks deze grote nederlaag heeft VELO in de laatste wedstrijd nog een kans op de titel. VELO moet dan thuis wel winnen van Maasdijk en SC Monster moet uit bij Schipluiden punten (verlies of gelijkspel) laten liggen. Schipluiden heeft de laatste twee wedstrijden met grote uitslagen (7-2 en 6-1) de winst gepakt en VELO hoopt nu maar dat zij ook tegen SC Monster deze lijn zullen doorzetten. Aan trainer Edwin Vurens de taak om zijn spelers weer op de rails te krijgen in deze beslissende wedstrijd om het kampioenschap.