Datum

7 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Een vreemde wedstrijd die na 50 minuten en een 0-4 voorsprong voor VELO eigenlijk al gespeeld was. Maar voetbal is soms onvoorspelbaar en bij de stand 2-4 ging Ariston ’80 er vol voor. Gelukkig scoorde VELO direct 2-5 en ondanks nog een tegendoelpunt, 3-5, in de slotminuut nam VELO toch terecht de drie punten mee naar huis.

VELO begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 10e minuut al op voorsprong. Bij een snelle aanval op links via meerderde schijven (Joery Verbeek - Jack van Meurs - Mathijs Helderman – Lars van der Krogt) kwam de bal bij Sven Verbeek die als eindstation de 0-1 noteerde. Behoudens een inzet van Bob Dijkhuizen namens Ariston ’80 bleef VELO het spelbeeld bepalen en nadat twee tegenspelers elkaar in de weg liepen en uitgleden kreeg Sven Verbeek, op  aangeven van Mathijs Helderman, een vrije doortocht en scoorde beheerst de 0-2. Na goed ingrijpen van Mart Dubbeld op een voorzet van Constantijn Molengraaf trok VELO weer ten aanval met rond de 40e minuut weer succes. Lars van de Krogt kwam in vrije positie na een glijpartij van Marco D’Avino, speelde de bal breed op de geheel vrijstaande Mick van Elswijk die VELO kort voor rust op 0-3 bracht.

Na de thee in de 50e minuut weer een gestroomlijnde aanval van VELO. Via Mathijs Helderman en Sven Verbeek kwam de bal weer bij Jack van Meurs die beheerst met een schot in de verre hoek de 0-4 voor zijn rekening nam. De wedstrijd leek daarmee beslist maar de wisseling van drie spelers tegelijk na een uur spelen pakte niet echt goed uit. Trainer Edwin Vurens haalde Lars van der Krogt, Sven Verbeek en Mathijs Helderman naar de kant voor Yacine Tazi, Dirk Lelieveld en Ferhat Sonmez. De organisatie was daarna volledig zoek, VELO werd erg slordig en liet zich terug dringen door Ariston’80. Door fouten van Ufuk Sahin en doelman Jeffrey Kersten kwam het strijdlustige Ariston ’80 via doelpunten van Ton Jansen, 1-4, en Laurens Matla, 2-4 terug in de wedstrijd.

Gelukkig voor VELO belandde een spetter van Nicolas Mavrocordatos op de lat en wist Ferhat Sonmez, op een voorzet van Dirk Lelieveld, de voorsprong weer te vergroten tot 2-5. Dirk Lelieveld was daarna nog dicht bij een doelpunt, schot voorlangs, maar ook Ariston ’80 had zomaar weer kunnen scoren maar schoten van Nicolas Mavrocordatos en Joeri Frederik gingen via lat en paal over en naast het doel. Kort voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van der Velden wist Ariston ’80 via Laurens Matla de achterstand toch nog te verkleinen, 3-5, maar dat doelpunt was slechts goed voor de statistieken.

VELO pakte weliswaar de drie punten maar het had bij minder geluk ook heel anders kunnen aflopen. Naaste concurrent SC Monster liet de drie punten achter bij Maasdijk waardoor VELO de koppositie heeft verstevigd. As. zaterdag speelt VELO thuis tegen Naaldwijk, de nr. 5 op de ranglijst, waarvan uit met moeite met 2-3 werd gewonnen. Met nog vijf wedstrijden te gaan moet VELO ook nu weer voor de volle winst gaan om de voorsprong te behouden.