Datum

4 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na twee nederlagen op rij heeft VELO in de derby tegen Verburch de neerwaartse spiraal doorbroken en de tegenstander met een 3-0 nederlaag richting Poeldijk gestuurd.

De wedstrijd was net een minuut oud toen verdediger Tom Koene de bal de bal vanaf zo’n 60 meter wegschoot en tot verrassing van iedereen stuiterde de bal op het gladde veld over Verburch-doelman Dennis Harteveld in het doel, 1-0. VELO, met Rick Das en Mart Dubbeld in de basis, ging door en kon 10 minuten later weer juichen. Lars van der Krogt speelde de bal breed op de diepgaande Yacine Tazi die eerst een verdediger uitkapte en daarna de bal beheerst langs de doelman in het doel schoot, 2-0.

Verburch, speelde te vaak de lange (en onzuivere) bal, probeerde wel terug te komen maar was aanvallend onmachtig om tot scoren te komen. Oud VELO-speler Melvin van der Zeijden was bij een voorzet van Dave Zwinkels net iets te laat om de aansluitende treffer te maken. VELO bleef het spelen bepalen en mag het zichzelf verwijten dat er niet meer doelpunten kwamen.  Een inzet van Yacine Tazi ging over, Mick van Elswijk zag zijn kopbal langs de verkeerde kant van de paal gaan en Lars van der Krogt zag zijn schot half gestopt door de Verburch-doelman en in de rebound schoot topscorer Ferhat Sonmez naast. Kort voor rust nog een doelpoging van Verburch maar Luc van der Knaap, op aangeven van Dave Zwinkels, schoot over.

Na de vitamientjes via de mandarijnen van Kees Kleijberg was in het begin van de 2e helft de eerste doelkans weer voor VELO maar Mick van Elswijk was net iets te laat om een voorzet van Sven Verbeek af te ronden. Verburch kreeg een grote kans via Dave Zwinkels maar VELO-doelman Boris van der Heijden redde met zijn voeten.  Daarna had VELO geluk bij een inzet van Dax Steentjes die de bal via paal en lat weer zag terugkaatsen in de handen van doelman Boris van der Heijden. Ook de doelman van Verburch had geluk bij een inzet van Joery Verbeek op aangeven van Yacine Tazi.

Trainer Edwin Vurens bracht Dirk Lelieveld en Danny Heuvelman nog in voor Lars van der Krogt en Rick Das en liet in de slotfase ook de lang geblesseerde Dave Veenman nog minuten maken voor Joery Verbeek. VELO gooide in de 82e minuut de wedstrijd echt op slot. Een vrije trap van Joery Verbeek verdween in de korte hoek in het doel, waarbij de doelman van Verburch niet geheel vrijuit ging.

As. zaterdag geen competitie voor VELO, wel een bekerwedstrijd tegen Lugdunum, de ongeslagen koploper in de 2e klasse C. Een goede graadmeter voor de mannen van trainer Edwin Vurens om te kijken waar VELO staat. Het weekend er na speelt VELO, nu met Naaldwijk op een gedeelde 2e plaats, thuis tegen Schipluiden, de nr. 7 op de ranglijst.