Datum

25 november 2017 14:45

Accommodatie

Onbekend

VELO heeft de goede lijn van de laatste weken doorgezet en pakte na een 0-2 ruststand uiteindelijk een verdiende 0-3 overwinning bij GDA waarmee een plaats in de kop van de ranglijst verzekerd blijft.

VELO begon voortvarend aan de wedstrijd met twee doelpunten in het eerste kwartier. Sven Verbeek zorgde met een schot van afstand voor de 0-1 en Mick van Elswijk kopte als eindstation van een mooie aanval in de 10e minuut de 0-2 binnen. Daarna bleef VELO de bovenliggende partij en had qua score verder moeten uitlopen maar Joery Verbeek zag zijn vrije trap net naast gaan en Dirk Lelieveld wachtte iets te lang met afronden waardoor een verdediger de bal nog net tot corner kon verwerken. In de slotfase een paar kansen voor GDA maar VELO-doelman Boris van der Heijden hield met fraaie reddingen zijn doel schoon.

Ook in de 2e helft, met Danny Heuvelman voor de geblesseerde Lars van der Krogt, bleef VELO aandringen om de wedstrijd op slot te gooien maar het vizier stond niet op scherp. Dirk Lelieveld kwam twee maal alleen voor de GDA-doelman maar vergat te scoren en Sven Verbeek (in het laatste kwartier vervangen door Vince van Egmond) en Mick van Elswijk waren onzuiver in de afronding. In de 65e minuut viel dan wel de beslissing. Yacine Tazi bracht Dirk Lelieveld in stelling en deze keer wist hij met een schuiver in de hoek VELO op een 0-3 voorsprong te brengen. Een 0-4 voorsprong kreeg wegens buitenspel geen goedkeuring van de goed leidende scheidsrechter Gieles.

GDA probeerde het nog wel om de eer te redden maar VELO wilde daar niet aan meewerken. VELO kreeg in het laatste kwartier nog meer kansen via Joery Verbeek (schot naast), Mick van Elswijk (redding keeper) en Dirk Lelieveld (omhaal over en op de lat en een schot gered door de keeper) maar in de stand kwam geen verandering meer.

Een mooie en verdiende overwinning waardoor VELO mee blijft doen voor de prijzen. As. zaterdag speelt VELO, op een gedeelde 2e plaats, thuis tegen MSV’71, de nr. 13 op de ranglijst. Trainer Edwin Vurens zal zijn mannen waarschuwen voor onderschatting en zodanig motiveren dat op eigen kracht de drie punten in huis kunnen worden gehouden.