Datum

17 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de remise van vorige week tegen Verburch moest VELO nu buigen voor LYRA en was het minder gezellig bij de 3e helft.

Bij deze winterse omstandigheden stonden alleen de echte supporters langs de lijn. LYRA nam op een goed bespeelbaar hoofdveld vanaf het begin het initiatief met een hoofdrol voor Jack Binnendijk die zijn tegenspelers vaak de baas was. Hij stond aan de basis van vele aanvallen maar in de afronding stond zijn vizier niet op scherp en ook inzetten van Bob Zwinkels, Robin Vijverberg en Ardi Luijendijk gingen naast of over het doel of doelman Jeffrey Kersten was de reddende engel. Na een half uur was het wel raak. Doelman Jeffrey Kersten kreeg een vrije trap van Jack Binnendijk niet onder controle en Ardi Luijendijk was er als de kippen bij om zijn team verdiend op voorsprong te brengen, 0-1. VELO speelde vaak te slordig en was ook aanvallend met slechts enkele schoten op doel van o.a. Dirk Lelieveld en Ferhat Sonmez zeer onder de maat.

In de 2e helft was het eerste wapenfeit voor VELO maar het schot van Sven Verbeek werd met de voet gekeerd door LYRA-doelman Ritchie de Vreeden. In de 50e minuut kreeg VELO een nieuwe domper te verwerken toen Robin Vijverberg, op een voorzet van Jack Binnendijk, vrij voor doel met een rake kopbal LYRA op 0-2 bracht. VELO kwam nog wel snel terug in de wedstrijd via Joery Verbeek die met een schot van afstand VELO op in 1-2 bracht. VELO ging op weg naar de gelijkmaker maar dat feest ging helaas niet door.

LYRA pakte het initiatief weer terug en kreeg weer mooie kansen. Een vrije trap van Ashwin Scheffers hoog in de hoek werd door doelman Jeffrey Kersten tot corner getikt en bij een inzet van Bram Wennekers (op proef bij ADO Den Haag en RKC) was Jeffrey Kersten wederom de baas over de bal. Het was echter slechts uitstel van executie. In de 70e minuut kwam de bal, na een pass over de hele breedte van Jack Binnendijk, bij Bram Wennekers die handig Jack van Meurs uitspeelde en daarna ook doelman Jeffrey Kersten kansloos liet, 1-3. LYRA ging door om VELO om meer pijn te doen maar doelpogingen van Bram Wennekers en Ashwin Scheffers leverden geen resultaat op. VELO kreeg in de slotfase via een vrije trap en een schot op doel van Joery Verbeek nog mogelijkheden om terug te komen maar het gewenste resultaat bleef uit.

Als koploper zeker een teleurstellende nederlaag voor VELO waardoor het weer spannend wordt in de competitie. As. zaterdag wacht VELO weer een zware opgave met naaste concurrent SC Monster als tegenstander waarvan uit met 2-1 werd verloren. VELO zal dan beter voor de dag moeten komen om aanspraak te kunnen blijven maken op de titel.