VELO 1 en VELO 2 actief op het Polanentoernooi

18 augustus 2021 15:00

VELO 1 en VELO 2 nemen dit jaar weer deel aan het Polanentoernooi, georganiseerd door de SC Monster.

Programma/uitslagen toernooi (op het terrein van de SC Monster):

Dinsdag 17 augustus: FC 's-Gravenzande 1 - VELO 1, uitslag 1-1. VELO kwam na een klein kwartier op voorsprong door een mooi doelpunt van nieuwkomer Rick van Mierlo (ex-Quick). Aan beide kanten mogelijkheden om te scoren maar tot de rust geen doelpunten. In de 2e helft kwam hoofdklasser FC 's-Gravenzande op gelijke hoogte, 1-1. Tot aan het laatste fluitsignaal voor beide teams de nodige kansen maar mede door goed keeperswerk (met Dion van Wijk in het VELO-doel) kwamen er geen doelpunten meer.

Woensdag 18 augustus: FC 's-Gravenzande  2- VELO 2, uitslag 3-3. Na een 2-2 ruststand behaalde VELO met een 3-3 eindstand een verdienstelijk resultaat tegen deze twee klassen hoger uitkomende tegenstander. De VELO-doelpunten werden gemaakt door Vince van Egmond, Jessey van Egmond en Rick Starrenburg.

Zaterdag 21 augustus, Verburch 2 - VELO 2, uitslag 1-4. Ondanks het klasseverschil, Verburch res. 1e klasse en VELO res. 2e klasse, was VELO duidelijk bovenliggende partij en won dan ook met ruime cijfers. De doelpunten werden gemaakt door Rick Starrenburg (3×) en Jessey van Egmond (1×).

Zaterdag 21 augustus: Verburch 1 - VELO 1, uitslag 0-3. VELO had in deze wedstrijd weinig te vrezen van Verburch en pakte een ruime overwinning. Bij rust 0-2 voor via een strafschop van Daan van Rossum en een treffer van Rick van Mierlo. In de 2e helft, met de nodige wissels in beide teams, kreeg VELO voldoende kansen op meer doelpunten maar alleen Rick van Mierlo was nog een keer doeltreffend, 0-3, in de rebound van een schot van Daan van Rossum.

Met deze resultaten won VELO uiteindelijk de 2e prijs en pakte FC 's-Gravenzande met twee doelpunten verschil de Polanen-bokaal. In 2017, 2018 en 2019 was VELO wel de winnaar van het toernooi.