Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

VELO bezorgt Wippolder grote nederlaag

14 april 2024 20:30

VELO pakte thuis een mooie 2-1 overwinning op Wippolder, destijds koploper. Vol goede moed vertrok VELO naar De Pauwmolen voor de return. Wippolder, de nr. 2 en winnaar van de 1e periode, wilde ieder geval revanche nemen maar liet het zeker in de 2e helft danig afweten. Na een 0-0 ruststand zakten de gastheren na de 0-1 door de ondergrens en vertrok VELO met een ruime 0-5 overwinning naar Wateringen.

Wippolder was een groot deel van de 1e helft sterker met diverse doelpogingen van o.a. Domenico de Vree, Jordy Krassenburg en Berto de Vree. De VELO-defensie (Rick Das, Ryan Korsuize, Benjamin el Amrani en Tim Bos) was goed georganiseerd en bovendien toonde doelman Deniz Pamuk ook weer zijn goede vorm. Na ruim een half uur kwam VELO meer in het spel en kreeg ook een kans maar de kopbal ging over het doel. In de slotfase nog een doelkans van Domenico de Vree namens de gastheren maar zijn inzet strandde op de paal.

In de 2e helft kwam VELO goed uit de kleedkamer en ging op jacht naar de openingstreffer. In de 58e minuut inderdaad succes toen Mike Das de 0-1 kon noteren. VELO wilde met goed voetbal doordrukken en kon enkele minuten later de voorsprong via invaller Vince van Egmond uitbouwen naar 0-2. Wippolder leek met een doelpunt van Jasper Tettero terug te komen in de wedstrijd maar het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter werd gehonoreerd door scheidsrechter Eren dus het bleef 0-2. Alle hens aan dek bij de gastheren maar succes bleef uit. In de laatste fase van de wedstrijd nog wel 3x de handen omhoog bij VELO via nog twee doelpunten van Vince van Egmond en het laatste doelpunt van invaller Sietse Fidom. Met vier doelpunten hadden deze twee invallers dus een groot aandeel in deze ruime overwinning.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Eren terechte blijdschap met deze onverwachte grote zege waarmee VELO klimt naar de 5e plaats. Deze drie punten zijn zeer welkom maar in de resterende vier wedstrijden moeten er nog meer punten worden gepakt om echt veilig te zijn.

As. zaterdag wil VELO de goede reeks thuis tegen RKDEO, de nr. 6 op de ranglijst, voortzetten om nog meer buiten de gevarenzone te blijven.