Facebook Toestaan Niet toestaan

VELO O23 blijft puntloos

24 maart 2024 11:15

Nog maar een paar weken geleden stond de heenwedstrijd tussen Westlandia en VELO op het programma die nipt door de Naaldwijkers werd gewonnen. Vandaag was alweer de terugwedstrijd aan de beurt.

Westlandia wilde gelijk hoog druk zetten en zo snel mogelijk in balbezit komen. Dat lukte aardig maar de eerste grote kans was er voor de thuisploeg VELO die echter tot opluchting van de bezoekers niet werd verzilverd. Westlandia nam het initiatief zonder echt grote kansen en VELO kwam er soms venijnig uit. Tot doelpunten kwamen beide ploegen echter niet. Slecht uitverdedigen van VELO bracht daar verandering en de 0-1 door Samuel Kucharik na 26 minuten werd ingetikt. Toch wel een domper voor de thuisploeg. Voor het rustsignaal wist VELO op gelijke hoogte te komen door een goed ingeschoten vrije trap van Dylan Minnema. Ruststand 1-1.

Na de rust een sterker VELO waarbij de 2-1 voor de hand lag maar de bal ging er echter niet in. De scheidsrechter, die een erg goede eerste helft floot, had duidelijk een mindere tweede helft. Het (onterecht) overrulen van zijn assistenten leidde in 1 geval tot een situatie waar een penalty voor Westlandia uitkwam. Gevolg 1-2 door Pascal van der Zwart. Het bleef nog heel de tweede helft spannend waarbij vijf minuten voor tijd ook nog een  rode kaart voor Dylan Minnema werd gegeven. Hiermee drukte de scheidsrechter helaas een te grote stempel op de verder heerlijke wedstrijd. Westlandia nam met 1-2 de punten mee naar Naaldwijk en VELO blijft nog zonder punten.