JO17-1 wint internationaal Eurosportringtoernooi in Meppel - VELO voetbal

JO17-1 wint internationaal Eurosportringtoernooi in Meppel

31 mei 2023 19:30


Dit team deed in het Pinksterweekend mee aan een goed bezet toernooi van Eurosportring in Meppel onder de bezielende leiding van trainer Romano Brusselaars.

Vrijdagmiddag werd afgereisd naar Meppel en dat duurde iets langer vanwege de drukte op de weg. Dit mocht de pret niet drukken en er was een warm onthaal door de uitstekende organisatie op Sportpark Ezinge. In de avond was er een openingsceremonie op het sfeervolle Kerkplein in de binnenstad. De jongens brachten daar vervolgens nog wat gezellige uurtjes door.

Op zaterdagochtend vroeg opstaan en dat viel voor velen (weinig slaap) niet mee. De eerste wedstrijd tegen PSV Wessel-Lackhausen werd vervolgens met 0-4 verloren. Nadat trainer Romano de jongens had toegesproken werd de tweede wedstrijd tegen een heel goed Lokeren met 2-2 gelijk gespeeld. Lokeren had nogal wat commentaar op de scheidsrechter en werd daarvoor bestraft.

Na een lekkere lunch (verzorgd door Roel Dullemans en Loek Brabander) werd er gespeeld tegen MSC Meppel. De jongens gingen steeds beter spelen en maakten een aantal mooie doelpunten: 4-0.

Vervolgens een gezellige middag door de geluidsbox van ons team en zanger Roy de Jong waar in Meppel nog veel over zal worden gesproken.

Zaterdagavond werd wederom doorgebracht in het pittoreske centrum. Na toch weer wat minder slaap dan normaal moest er op zondag aangetreden worden tegen 1.SpVg Solingen-Wald 03. Het werd een gelijkspel en vervolgens nam VELO de strafschoppen beter met keeper Twan Dullemans als uitblinker.

De halve finale werd gespeeld tegen organisator Alcides. Deze door de vermoeidheid zware wedstrijd werd gewonnen door een mooi doelpunt van Owen de Letter.

De finale werd een Westlands onderonsje tegen Maasdijk. Veel voorpret want de jongens komen elkaar ook vaak tegen bij het uitgaan. Finales speel je om te winnen en dat was aan de kant van VELO goed te zien. 1-0 winst door weer een doelpunt van Owen. De beker dus voor VELO JO17-1.

Nog een BBQ en het centrum weer opgezocht.

Uiteindelijk is gebleken dat dit een zeer hecht team is geworden en de jongens veel voor elkaar over hebben. Menigeen van hen doet ook vaak wat voor de vereniging en sommigen starten het komende seizoen als trainer bij de jongere jeugd. Klasse!!!

Dat dit alles nog een mooie prijs heeft opgeleverd is TOP en daar mogen de jongens en de staf trots op zijn.

Dit weekend was niet mogelijk geweest zonder de organisatie o.l.v. Roel Dullemans en Bianca de Ruiter.

Ook bedanken wij onze sponsoren: De Club van 100, Broch&Volkering verzekeringen, Van Vliet Caravans en ook het jeugdbestuur voor hun bijdrage.

Rick van der Loos

IMG-20230529-WA0004.jpg

IMG-20230529-WA0000.jpg

IMG-20230529-WA0003.jpg


Advertentie