Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

VELO na verlies koppositie kwijt aan Die Haghe

22 januari 2023 11:15

De wedstrijden tegen Die Haghe hadden de laatste jaren al een bepaalde sfeer en de eerste wedstrijd van dit seizoen kende eigenlijk eenzelfde verloop. En als je zelf niet scoort dan kun je niet winnen. De gastheren deden dat wel, 3x zelfs, waardoor Die Haghe met deze zege de koppositie overneemt van VELO.

Vanaf het begin zette Die Haghe de toon en werd VELO onder druk gezet. In de eerste 20 minuten kwam VELO niet toe aan voetballen en was het Die Haghe dat met enkele doelpogingen gevaarlijk was. Gelukkig staat bij VELO Jari Puister in het doel die de baas was over schoten van Mike de Graaf en een inzet van Sami Aoulad Said over zijn doel zag gaan. In de 25e minuut werd de druk van Die Haghe beloond met het openingsdoelpunt van Jelle Halsema die in vrijstaande positie met zijn schuiver in de verre hoek Jari Puister wist te passeren, 1-0. VELO kwam in het laatste kwartier van de 1e helft een paar keer onder de druk vandaan maar doelpogingen van Ricky van Mierlo, uit een assist van Joey Kouters, en een kopbal van Mart Dubbeld, uit een vrije trap van Lars de Jong, hadden niet het gewenste resultaat.
015-015-IMG_0873.JPG020-020-IMG_0878.JPG025-025-IMG_0883.JPG
In de rust zal trainer Kevin van der Geest vast wel weer gewezen hebben op de wijze waarop Die Haghe zou moeten worden aangepakt. Na een eerste doelpoging van Junior Nelson namens Die Haghe, schot voorlangs naast, was VELO een langere periode meer aan de bal maar aanvallend kon VELO geen potten breken. Ricky van Mierlo moest bij een doelpoging zijn meerdere erkennen in Die Haghe-doelman Justin van Look en Rens de Vries was bij een vrije trap van Lars de Jong net te laat om koppend af te ronden. Ook de ingevallen Roderick Meinema, voor Lars de Jong, zag doelpogingen niet beloond. Benjamin el Amrani, Gino van de Water en Tony van den IJssel werden nog ingezet voor Mo Özdemir, Rick Das en Joey Kouters, maar ook zij konden niet zorgen voor een ommekeer.
021-021-IMG_0879.JPG028-028-IMG_0887.JPG015-015-IMG_0873.JPG
In de laatste tien minuten was het Die Haghe dat met twee genadeklappen VELO definitief met lege handen naar huis stuurde. Eerst was het Sami Aoulad Said die van afstand de 2-0 op het scordebord bracht en daarna zorgde Mike de Graaf ook van afstand voor de 3-0. Bij beide doelpunten was de VELO-defensie niet goed georganiseerd en kon doelman Jari Puister de ballen alleen maar uit het doel halen.
044-044-IMG_0903.JPG051-051-IMG_0910.JPG072-072-IMG_0936.JPG
Helaas werd de wedstrijd vaak ontsierd door verbale uitingen van Die Haghe-spelers bij overtredingen. De 'getroffen' Die Haghe-speler stortte met veel geluid en gebaren ter aarde en als door een adder gebeten uitten zijn medespelers en masse hun ongenoegen bij scheidsrechter van Egmond die daar niet altijd adequaat mee om wist te gaan. Die Haghe is natuurlijk blij met deze verdiende overwinning en het veroveren van de koppositie maar bepaalde uitlatingen na afloop richting VELO verdienen zeker niet de sportiviteitsprijs.
088-088-IMG_0954.JPG099-099-IMG_0965.JPG105-105-IMG_0973.JPG
As. zaterdag de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft thuis tegen Voorschoten '97, de nr. 6 op de ranglijst. VELO, nr. 2, zal zich na  deze nederlaag weer moeten opladen om de drie punten in huis te houden.