Datum

9 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een slechte 1e helft, vooral defensief, en al een 4-1 achterstand bij rust kwam VELO in het begin van de 2e helft nog wel terug tot 4-2. Ondanks verwoede pogingen lukte het in het laatste half uur niet om nog verandering te brengen in de stand waardoor VELO met lege handen terug kon naar Wateringen.

Met een straffe wind schuin over het veld was het RCL dat vanaf het begin de toon zette. Deze keer na drie achtereenvolgende corners geen penalty maar wel een doelpunt. Uit de 3e corner vanaf rechts van Mike Slottje was het de vrijgelaten Charlie Windhorst die van dichtbij VELO-doelman Dion van Wijk het nakijken gaf, 1-0. Men enkele aanvallen probeerde VELO terug te komen in de wedstrijd maar bij Ramon Ripson en Daan van Rossum stond het vizier niet op scherp en dus geen aansluitende treffer. In de 20e minuut was er wel aanleiding tot juichen bij VELO. Daan van Rossum bracht vanaf de rechterkant de bal hoog voor doel en bij de 2e paal was het Ramon Ripson die in vrije positie VELO op gelijke hoogte bracht, 1-1. De vreugde was echter van korte duur want een minuut later kwam RCL alweer op voorsprong. Uit een lange vrije trap voor doel werd de bal teruggelegd op de vrijstaande Sem Overduin die geen moeite had om de 2-1 te scoren.  Enkele minuten laten werd de defensie van VELO weer afgetroefd door een snelle aanval van RCL. De diep gestuurde Sem Overduin omspeelde VELO-doelman Dion van Wijk en wist bijna vanaf de achterlijn de bal in het lege doel te schieten, 3-1. Kort voor rust werd VELO nog verder in de malaise geduwd door een doelpunt van Thom Wijnalda, 4-1, op aangeven van Sem Overduin.

In de 2e helft, met Dirk Lelieveld en Michiel Draaisma voor Daan van Rossum en Jeffrey Beukenholdt, zette VELO er een tandje bij en werd RCL meer onder druk gezet. In de 52e minuut wist VELO  al de achterstand te verkleinen. Na een overtreding op Dennis Blom nam captain Jessie van der Burg vanaf zo’n 20 meter de vrije trap voor zijn rekening en schoot de bal over de muur fraai in de verre hoek, 4-2. VELO wilde meer en vooral Dirk Lelieveld stichtte met zijn snelle rushes het nodige gevaar maar het rendement ontbrak helaas. RCL bleef defensief overeind en was met enkele counters nog gevaarlijk maar gelukkig voor VELO werd de score niet nog meer opgeschroefd. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Onderwater kon VELO niets anders doen dan deze nederlaag incasseren en deze week de gelederen weer te sluiten voor de komende wedstrijd.

Na deze terechte nederlaag is VELO weer een plaats gezakt op de ranglijst, van 6 naar 7. As. zaterdag komt het lastige Te Werve (de nr. 4) op bezoek. Uit werd het 2-2 en VELO zal nu vanaf het 1e fluitsignaal de strijd moeten aangaan om weer eens de drie punten in huis te houden.