Datum

13 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Aanhaken of afhaken was vooraf het credo bij VELO – HVC’10. Een gelijkspel leek beide ploegen in de tweede Klasse C niet veel op te leveren. Door verlies van SVC’08 en een gelijk spel van Berkel blijft de schade beperkt. VELO behield zijn derde stek en moet alleen SVC'08 en UVS voor laten gaan.

Vooraf stonden in de bestuurskamer de beschuiten met muisjes klaar. Jeffrey Beukenholdt zijn gezin werd afgelopen week uitgebreid met een zoon. Naast het wedstrijdformulier zou VELO een blessureformulier kunnen ontwikkelen. Deze lijst is inmiddels zo groot, dat vermelding hiervan geen doen is. Michiel Draaisma,  Pascal Kouwenhoven en Ufuk Sahin stonden derhalve in de basis. Bij HVC’10 maakte Leroy Smits zijn eerste meters in deze competitie, na zijn opgelopen schorsing van vorig seizoen.

De eerste 10 minuten waren voor VELO en een goal leek in de maak. Al in de vijfde minuut kon  Kay v.d. Bos alleen middels een overtreding Jeffrey Beukenholdt tegen houden, geel. In de 11e minuut mocht HVC’10 het eerste wapenfeit aantekenen en hun vrije trap ging voorlangs bij VELO goalie Dion van Wijk. Op een rebound van de HVC’10 keeper Vincent Madern kwam Michiel Draaisma net te laat om de score te openen. Na 20 klokrondjes dacht Thom van Hagen de bal persoonlijk naar voren te brengen. De bal werd hem ontfutseld en Michael van den Bos kon alleen door Ufuk Sahin achterhaald worden middels een (nette) overtreding. Scheidsrechter Ivar Gielis (goede pot!) kon niet ander dan rood trekken voor het onderuit halen van een doorgebroken speler. De vrije trap werd onberispelijk ingeschoten door Glenn Boon 0-1. Ramon Ripson werd naar achteren gehaald en de 10 van VELO moesten er een schepje opgooien. VELO bleef volharden in het aanvallende spel wat tot diverse kansen leidde en HVC’10 koos voor de lange bal om VELO te verrassen.

Na de thee verving Mathijs Helderman Mick van Elswijk en verdreef hij Jeffrey Beukenholdt naar de rechtsbuitenplek. Dit bleek een goede wissel en binnen 5 minuten wist Mathijs de bal drie maal gevaarlijk voor het doel te brengen, echter zonder resultaat voor de voorwaartsen.

In de 8e minuut brak Jeffrey Beukenholdt op rechts door en zijn voorzet werd door Yacine Tazi opgevangen, die zijn tegenstander knap uitkapte en in de verre hoek het net vond. Een mooie goal en de 10 van VELO stonden op gelijke hoogte 1-1. VELO wilde meer en bleef de aanval zoeken. Dit leidde tot verschillende kansen en de counters van HVC’10 waren niet minder gevaarlijk. Bij HVC’10 werden Jesper Warbout en Rick Voskamp ingebracht voor respectievelijk Michael v.d. Bos en Tom van Anraad. Bij VELO maakte Daan van Rossem plaats voor Joery Verbeek (op terugweg van blessure met 2 doelpunten in VELO 2) en Michiel Draaisma Voor Rick Das. De wissels konden het scoreverloop niet beïnvloeden en VELO kon er trots op zijn om met 10 man de schade beperkt te hebben gehouden.

Scheidsrechter Ivar Gielis heeft naast de rode kaart voor Ufuk Sahin en de gele kaart voor Kay v.d. Bos nog geel getrokken voor Jim van Dijk en Dave Kram van HVC’10 en Daan van Rossum, Matthijs Helderman en Joery Verbeek van VELO. Met het knappe resultaat behield de nog ongeslagen status en kan met vertrouwen de wedstrijd van as. zaterdag, thuis tegen TAVV, tegemoet zien.