Datum

2 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

VELO is de dip, 13 verliespunten in de laatste vijf wedstrijden, nog niet te boven en kon ook tegen laagvlieger Berkel, voorlaatste op de ranglijst, met een 4-4 gelijkspel de drie punten niet bijschrijven.

Het fysiek sterke Berkel ging extra gemotiveerd van start en probeerde het initiatief naar zich toe te trekken. De eerste doelpogingen van Berkel bleven nog zonder resultaat maar in de 16e minuut viel wel de eerste treffer. De diep gestuurde Alex de Ronde verschalkte de uitgelopen VELO-doelman Dion van Wijk met een lob en bracht daarmee zijn team op een 0-1 voorsprong. VELO probeerde wel terug te komen in de wedstrijd maar het tempo was veel te laag om Berkel echt te verrassen. Inzetten van zowel VELO, vrije trap van Daan van Rossum, en Berkel via Pieter van der Breggen troffen de lat. Het duurde tot de 44e minuut voordat VELO de stand in evenwicht kon wegwerken. Een vrije trap van Daan den Rossum werd half weggewerkt waarna de bal bij Mick van Elswijk terecht kwam die via onderkant lat hard inschoot, 1-1.

In het begin van de 2e helft kwam Berkel uit een counter weer op voorsprong. De diep gestuurde Freek van der Velden bracht de bal voor doel en Alex de Ronde was net iets eerder bij de bal dan doelman Dion van Wijk en bracht Berkel daarmee op 1-2. Gelukkig was VELO in staat om deze achterstand weer snel weg te werken. De inzet van Mick van Elswijk, diep gestuurd door Yacine Tazi, werd half gekeerd door Berkel-doelman Ken Stigt waarna de opkomende Dennis Blom de bal in het doel kon schuiven, 2-2. Het onterechte vlagsignaal wegens buitenspel werd terecht niet overgenomen door arbiter Steenbergen.

VELO wilde meer en zette Berkel onder druk. In de 68e minuut kwam VELO voor de eerste maal op voorsprong. Een vrije trap van Daan van Rossum aan de rechterkant werd bij de 2e paal ingekopt door de inlopende Jessie van der Burg, 3-2. Ook bij dit doelpunt een onterecht vlagsignaal van de Berkel-linesman dat wederom door de arbiter werd genegeerd. De vreugde was echter van korte duur want in de 71e minuut was doelman Dion van Wijk kansloos bij een door Ufuk Sahin van richting veranderd schot van Freek van der Velden, 3-3. In de 75e minuut mocht Rob Vermeer van Berkel met een direct rode kaart het veld verlaten na een te pittige overtreding op Daan van Rossum.

VELO rook de overwinning met deze overtalsituatie en kwam in de 80e minuut weer op voorsprong. Een vrije trap van Daan van Rossum werd bij de 2e paal ingetikt door de inlopende Ramon Ripson, 4-3. Daan van Rossum kreeg in de 84e minuut zelf de grote kans om de wedstrijd op slot te gooien maar hij faalde alleen voor Berkel-doelman Ken Stigt. Berkel had zich echter nog niet overgegeven en trok met lange ballen weer in de aanval. Een lichte overtreding van Jack van Meurs aan de rechterkant pakte helaas zeer nadelig uit voor VELO. De door Berkel-doelman Ken Stigt genomen vrije trap kwam viavia voor de voeten van Loek Buitenhuis die met een strakke schuiver zijn team weer op gelijke hoogte bracht, 4-4.

In de blessuretijd kon ook invaller Leon Rensink van Berkel nog met direct rood, na een overtreding op Ramon Ripson, de kleedkamer opzoeken maar voor VELO was er geen tijd meer om hiervan te profiteren. Met deze remise is VELO, winnaar van de 1e periodetitel, afgezakt naar de 6e plaats. As. zaterdag gaat VELO op bezoek bij RCL, nr. 7 in de ranglijst, waarvan thuis met 2-0 werd gewonnen. VELO zal deze week de draad weer moeten oppakken om de neerwaartse spiraal om te buigen en de drie punten mee naar huis te nemen.