Datum

15 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Volgens voor- en tegenstanders was VELO wel de beter voetballende ploeg maar dat wil nog niet zeggen dat je altijd de wedstrijd wint. Kort voor rust kwam VELO op voorsprong, vergat in de eerste 20 minuten van de 2e helft de wedstrijd te beslissen en kon na een 2-1 achterstand ondanks verwoede pogingen de score niet meer ombuigen.

VELO, met de nodige basisspelers langs de kant, speelde met rouwbanden en voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen i.v.m. het overlijden van Joop Gardien. In de beginfase van de wedstrijd waren er over en weer enkele doelpogingen echter zonder succes. In de 17e minuut een schot van afstand van captain Jessie van der Burg die nog net tot corner kon worden getikt door Monster-doelman Willem-Jan Broch. Na een half uur spelen moest Reinier Maartense wegens een blessure al naar de kant en werd vervangen door Thom van Hagen. Het spel bleef niet hoogstand maar wel boeiend. Michiel Draaisma, Daan van Rossum en Mick van Elswijk waren ongelukkig in de afronding en namens Monster was Lex Vijverberg een paar keer gevaarlijk voor het VELO-doel maar zijn inzetten gingen naast of voorlangs het doel. Op slag van rust was het toch VELO dat op een verdiende voorsprong kwam. De door Yacine Tazi diep gestuurde Jeffrey Beukenholdt haalde van zo’n 20 meter verwoestend uit en gaf doelman Willen-Jan het nakijken, 0-1.

Na de zeer welkome warme thee waren de eerste doelpogingen voor Monster via Jordi van Maanen (redding doelman Dion van Wijk) en Mike Peereboom (vrije trap weggewerkt). In de 58e minuut een grote kans voor Jeffrey Beukenholdt, op aangeven van Mick van Elswijk, maar van dichtbij schoot hij op de doelman van Monster. VELO bleef aandringen om de wedstrijd op slot te gooien maar het vizier bij vooral Michiel Draaisma en Daan van Rossum stond niet op scherp.

Ín de 70e minuut kreeg VELO na de gemiste kansen een tegenslag te verwerken. Bij een voorzet voor het VELO-doel kopte Daan van Rossum, op de rand van de 16 meter, de bal weg maar volgens scheidsrechter Straver had hij daarbij teveel gesteund op de rug van Monster-speler Jordi van Maanen. Tot een ieders verbazing gaf scheidsrechter Straver daarvoor een strafschop die eenvoudig werd benut door Mike Peereboom, 1-1.  Enkele minuten later wederom vreugde bij Monster. Een vrije trap van Laurens Kooren werd door Jordi van Maanen gekopt over de te ver voor zijn doel staande VELO-doelman Dion van Wijk, 2-1.

Trainer Edwin Vurens bracht met Nout Barentsen, voor verdediger Ufuk Sahin, nog een extra aanvaller in het veld om de wedstrijd te kantelen. Bij een voorzet van de opkomende Thom van Hagen leek de meer dan verdiende gelijkmaker er toch te komen maar via Mick van Elswijk werd het slechts een corner die niets opleverde. VELO zette nog meer druk maar het mocht niet meer lukken, ook niet toen Monster de laatste 10 minuten met 10 man kwam te staan na de rode kaart, na 2x geel, voor Lex Vijverberg.

Met deze 3e nederlaag op rij gaat VELO, ondanks het winnen van de 1e periodetitel, toch met een minder goed gevoel de winterstop in. De komende weken kan de accu weer worden opgeladen en wordt op zaterdag 19 januari de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen UVS, de nr. 3 op de ranglijst.