Datum

27 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na 60 minuten voetbal stond VELO, zonder de geblesseerde Ramon Ripson, met 2-0 achter en leek de wedstrijd beslist. VELO herpakte zich, toonde daarna niet alleen meer agressie en veerkracht, kwam terug tot 2-2 maar liet daarna de kansen onbenut om toch met drie punten naar Wateringen terug te gaan.

In de beginfase van de wedstrijd was het aftasten en was VELO wel meer aan de bal. Behoudens enkele corners, zonder gevaar, een kopbal van Michiel Draaisma (naast) en een inzet van Yacine Tazi (naast) waren er geen echte doelrijpe kansen. DoCoS liet zich aanvallend ook zien maar bij Pieter Maat en Luc Quellhorst stond het vizier ook niet op scherp. Na een schot over het doel van Michiel Draaisma werd VELO in de 25e minuut verrast met een snelle counter van DoCos. De aan de linkerkant opkomende Rowin Peet gaf een bekeken voorzet op Simon Jouby die deze kans niet onbenut liet en VELO-doelman Dion van Wijk het nakijken gaf, 1-0.
VELO pakte de draad weer op, dacht op gelijke hoogte te komen via Michiel Draaisma maar het doelpunt vond wegens buitenspel (?) geen genade in de ogen van scheidsrechter Chitan. Kort voor rust nog een grote kans voor DoCoS via Ronnie de Roode maar doelman Dion van Wijk wist erger leed te voorkomen.

In de 2e helft direct een grote kans voor Michiel Draaisma om VELO langszij te brengen maar de vrije kopbal ging niet in maar naast het doel. Ook DoCos was dichtbij een doelpunt via Simon Jouby maar ook deze keer was doelman Dion van Wijk weer de reddende engel. Na gemiste kansen voor Michiel Draaisma en Thom van Hagen in de 60e minuut wederom een snelle counter van DoCoS met een positief slot. Dion van Wijk stond te ver voor zijn doel, raakte de bal nog wel aan maar kon niet voorkomen dat Sandjai Gajadien zijn lob in het doel zal gaan, 2-0.

Dit was wel het teken voor VELO om de wedstrijd proberen om te draaien. De opkomende Thom van Hagen kreeg bij een doelpoging binnen de 16 meter een duw in de rug en de scheidsrechter zag daar een strafschop in. Zoals altijd wist Mick van Elswijk daar wel raad mee en bracht VELO dichterbij, 2-1. VELO wilde meer en na een gemiste kopbal van Jeffrey Beukenholdt kon VELO in de 70e minuut weer juichen. Na aan snelle aanval werd de voorzet van Jeffrey Beukenholdt door de voor doel vrijstaande Mick van Elswijk feilloos omgezet in een doelpunt, 2-2. VELO schroefde het tempo nog meer op, zag Michiel Draaisma weer scoren maar wederom honoreerde de scheidsrechter het onterechte vlagsignaal van zijn club-assistent wegens buitenspel.