Datum

8 september 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

VELO had het niet gemakkelijk in de bekerwedstrijd tegen 2e klasser TAC´90 en wist pas in de slotfase met 0-1 de overwinning veilig te stellen.

VELO was in de 1e helft wel beter dan de tegenstander maar was ook slordig en kon moeizaam een gaatje vinden in de compacte verdediging van TAC´90. De dreiging van TAC´90 ontstond vooral uit slordig balverlies en een slechte veldbezetting aan de kant van VELO. Er waren aan beide kanten geen echte kansen om tot scoren te komen.

In de 2e helft speelde TAC´90 met meer lef en liet de thuisploeg ook zien dat het aanvallend over goede kwaliteiten beschikt. De wedstrijd werd opener en een doelpunt aan beide kanten kon eigenlijk niet uitblijven. VELO-doelman Dion van Wijk hield met fraaie reddingen zijn team op de been en het was routinier Glenn van den Nieuwenhuijsen die in de 89e minuut met het enige doelpunt VELO de volle winst bezorgde.

As. zaterdag speelt het naar de 2e klasse gepromoveerde VELO in de 3e bekerwedstrijd thuis tegen het naar de 1e klasse gepromoveerde Honselersdijk, aanvang 14.30 uur. Een mooie derby die veel toeschouwers verdient.