VELO (zat) wint 1e wedstrijd op Polanentoernooi

Datum

22 augustus 2018 19:30

Accommodatie

Onbekend

VELO heeft de eerste wedstrijd van het toernooi na een 1-0 ruststand winnend afgesloten met 3-2.

Vanaf het begin nam VELO het initiatief. Na een eerdere kans te hebben gemist, schoot Jeffrey Beukenholdt in de 10e minuut wel de 1-0 binnen op aangeven van de opgekomen Ramon Ripson. VELO kreeg daarna via Pascal Kouwenhoven, Ramon Ripson, Michiel Draaisma en Jeffrey Beukenholdt meer dan voldoende 100% kansen om de voorspong verder uit te bouwen maar het vizier stond niet op scherp. De ballen ging naast of over het doel of de doelman van Maasdijk was de reddende engel. Kort voor rust de eerste kans voor Maasdijk via Stefan van der Bron maar VELO-doelman Jeffrey Kersten hield zijn doel schoon.

In het begin van de 2e helft kwam VELO gelukkig op 2-0 door een eigen doelpunt van Danny van Paassen die een inzet van Mart Dubbeld in eigen doel zag verdwijnen. Maasdijk was echter niet echt geschrokken en kwam snel terug tot 2-1 door Stefan van der Bron. VELO herpakte zich snel en vergrootte de voorsprong naar 3-1 via Michiel Draaisma. Daarna zakte het niveau van de wedstrijd en rook Maasdijk zijn kans om met veel inzet dichterbij te komen. Een kopkans van Stefan van der Bron namens Maasdijk werd gered door doelman Dion van Wijk, in de rust ingevallen voor Jeffrey Kersten, maar in de 65e minuut werd Dion van Wijk toch verrast door een afstandsschot van Lars van der Berg die daarmee de 3-2 noteerde. In het verdere verloop van de wedstrijd nog wel wat mogelijkheden aan beide kanten maar doelpunten kwamen er niet meer.

As. zaterdag vervolgt VELO het toernooi met een wedstrijd tegen gastheer SC Monster, aanvang 14.30 uur.