Datum

12 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de wedstrijd tegen laagvlieger GDA heeft VELO onnodig twee punten laten liggen en ziet het concurrent SC Monster naderen tot op 1 punt.

GDA heeft de punten nog nodig in de strijd om directe handhaving in de competitie en ging dan ook met volle inzet van start. Jeroen Mantel was namens GDA een paar keer gevaarlijk voor het VELO –doel maar zijn inzetten hadden geen succes. VELO zag een kopbal van Thom van Hagen over het doel gaan en Dirk Lelieveld zocht het ook te hoog. De grootste kans voor VELO kwam in de 25e minuut maar Mick van Elswijk, op aangeven van Lars van der Krogt, schoot naast. En als jezelf niet scoort dan doet de tegenpartij het wel. Na balverlies van Yacine Tazi kwam de bal in het bezit van Sander van der Ende die alleen voor doelman Jeffrey Kersten niet faalde en de bal in de hoek schoot, 0-1. Kort voor rust kreeg Joery Verbeek de kans om VELO langszij te brengen maar hij schoot naast.

In de 2e helft nam VELO meer het initiatief en werd GDA onder druk gezet. Doelpogingen van  Dirk Lelieveld hadden, mede door goed keeperswerk van Cengizkhan Isik, helaas nog geen resultaat. In de 65e minuut viel dan wel de gelijkmaker. Een indraaiende vrije trap van Yacine Tazi werd bij de 2e paal via de onderkant van de lat snoeihard ingekopt door captain Joery Verbeek, 1-1. Daarna kreeg VELO, met Mathijs Helderman voor Mick van Elswijk, voldoende kansen om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Lars van der Krogt, Mathijs Helderman en Yacine Tazi hadden VELO op voorsprong kunnen zetten maar zij faalden in de afronding.

In de 84e minuut leek die voorsprong voor VELO er wel te komen maar het doelpunt van Dirk Lelieveld, op een assist van Yacine Tazi, werd afgeblazen wegens buitenspel. Ook in de slotfase nog kansen voor VELO op de verdiende overwinning maar Lars van der Krogt vond weer de doelman van GDA op zijn weg en Joery Verbeek zag zijn inzet over het doel gaan. Zo bleef het dus 1-1 en liet VELO onnodig punten liggen.

Scheidsrechter Pieterman had, met zijn ervaring, geen moeilijke wedstrijd en hield de kaarten in zijn  borstzak. As. zaterdag speelt VELO uit tegen MVV’27, de nr. 3 op de ranglijst. Om de regie van de strijd om de titel met enige concurrent SC Monster in eigen hand te houden zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden omdat verwacht mag worden dat SC Monster zijn wedstrijd tegen het al gedegradeerde MSV’71  ook in winst zal omzetten.