Datum

16 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vanaf het eerste fluitsignaal liet MVV’27, nr. 5 op de ranglijst, duidelijk zien geen angst te hebben voor lijstaanvoerder VELO en trok vol energie ten aanval. Via een pingel kwam VELO op slag van rust wel op voorsprong maar uiteindelijk mocht VELO na afloop blij zijn met de 2-2 puntendeling en blijft daardoor wel aan kop in deze competitie.

Jeffrey Kersten bij VELO in het doel voor de in het buitenland vertoevende Boris van der Heijden en Mart Dubbeld op de bank (niet getraind) vanwege een trip met zijn school. MVV’27 liet vanaf het begin zien over een goede ploeg te beschikken en trok met veel elan het initiatief naar zich toe. Gelukkig voor VELO werden de gevaarlijke aanvallen van de tegenstander niet beloond met doelpunten en mocht VELO blij zijn dat het in die fase nog 0-0 bleef. VELO kroop in het laatste kwartier wat onder de druk vandaan en kreeg ook wel kansen. Een kopbal van Dirk Lelieveld ging over het doel, een kopbal van Joery Verbeek ketste over de uitgelopen doelman op de paal en een derde kopbal, deze keer van Thom van Hagen, kwam recht in de handen van doelman Twan Lansbergen van MVV’27. In de blessuretijd van de 1e helft kwam VELO toch op voorsprong. De diep gestuurde Sven Verbeek werd weliswaar op de rand van de 16 meter met een overtreding een halt toegeroepen maar daarna kwam de bal onfortuinlijk tegen de hand van MVV´27-speler Harm Voogt. De door scheidsrechter Moussaoui toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Mick van Elswijk, 1-0.

In de 2e helft had MVV´27 de aangewakkerde wind in de rug en trok, vaak met lange ballen, weer in de aanval om de stand gelijk te trekken. In de 55e minuut zag de naar binnen draaiende Dennis Louter zijn inzet nog naast gaan maar enkele minuten later stond hij wel aan de basis van de gelijkmaker toen zijn voorzet vanaf links bij de 1e paal werd ingekopt door Michael Berrevoets, 1-1. MVV´27 wilde daarna wel doordrukken maar inzetten van Leon van Kersbergen troffen geen doel. In de laatste 20 minuten kreeg VELO weer mogelijkheden. Een inzet van Yacine Tazi werd door de doelman tot corner verwerkt en een schot van Sven Verbeek ging net over het doel. In de 73e minuut kon VELO wel juichen. De door Yacine Tazi diep gestuurde Mick van Elswijk speelde handig zijn man uit en zag zijn schot langs de doelman in de verre hoek verdwijnen, 2-1. VELO leek in de 78e minuut de voorsprong te vergroten maar topscorer Ferhat Sonmez schoot, op aangeven van Dirk Lelieveld, geheel vrijstaand bij de 2e paal de bal naast het doel. Ook Dirk Lelieveld zelf kreeg nog een kans, na een assist van Ferhat Sonmez, maar doelman Twan Lansbergen van MVV´27 was net iets eerder bij de bal. Dezelfde doelman stond verder succes van VELO in de weg bij een kopbal van Mick van Elswijk en een vrije trap van Joery Verbeek.

Toch moest VELO in de slotfase nog een bittere pil te slikken. De diep gestuurde Haysan Aredelaziz kon, wel of niet vanuit buitenspelpositie, opstomen richting VELO-doelman Jeffrey Kersten en fraai afronden in de verre hoek, 2-2. Beide teams probeerden het nog wel om de drie punten te pakken maar die zouden ook niet verdiend zijn geweest.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Moussaoui, prima wedstrijd gefloten, mocht VELO blij zijn met de puntendeling. Nu tijdens de komende feestdagen even genieten van het “winterkampioenschap’ maar VELO is er nog lang niet want er komen nog 14 wedstrijden. Op zaterdag 27 januari 2018 wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Naaldwijk.