Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

VELO wint in beker ook van DHC

19 september 2021 14:15

Na twee ruime overwinningen op SHO en Vitesse Delft pakte VELO met een moeizame 1-2 zege op DHC ook de 3e bekerwinst en gaat als poulewinnaar naar de knock-out ronde van de beker.

Na een minuut stilte wegens het overlijden van de moeder van twee selectiespelers ging vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wolf het spel heen en weer met diverse doelpogingen voor beide teams. Namens DHC waren Nabil Hadui, Jerone Goodett en Noah Saridjojo ongelukkig in de afronding en bij VELO bleven doelpogingen van Sergi Roeleveld, Reinier Maartense en Mitchell Weissenberg onbenut.

Na een klein kwartier toch het eerste doelpunt voor de gasten. Bij de 3e corner op rij, genomen door Daan van Rossum, bracht Sergi Roeleveld bij de 2e paal de bal weer voor het doel waarna Rick van Mierlo in een wirwar van spelers doeltreffend kon afronden, 0-1. De vreugde was echter van korte duur want een paar minuten later was het al 1-1 via Jerone Goodett na mistasten van Reinier Maartense op een voorzet van Jeffrey van Roon. Ook in deze stand kwam snel verandering via Mitchell Weissenberg, 1-2, als sluitstuk van een fraaie actie van Sergi Roeleveld.
008-IMG_5409.JPG023-IMG_5431.JPG030-IMG_5441.JPG

Rick van Mierlo probeerde namens VELO de score uit te breiden maar DHC-doelman Nick Hasper was de grote struikelblok. DHC ging op zoek naar de gelijkmaker maar de inzet van DHC'er Nabil Hadui strandde op de paal en Jerone Goodett zag zijn inzet door Rick Das tot corner verwerkt. Zo bleef de stand bij rust 1-2 in het voordeel van de Wateringers.

In de 1e helft waren beide teams nog gelijkwaardig aan elkaar maar in de 2e helft, met Lars de Jong voor Ramon Ripson, trok DHC de wedstrijd steeds meer naar zich toe. De inzet van Quinten van der Kraaij werd weggewerkt door VELO-doelman Dion van Wijk en even later was Joey Emmerink met een kopbal wel succesvol maar het  doelpunt vond op advies van de VELO-grensrechter geen genade bij arbiter Wolf wegens buitenspel. VELO probeerde het nog via enkele counters maar Kenan Schenkeveld (vrije trap), Lars de Jong (kopbal), Sergi Roeleveld, Joey Kouters (ingevallen voor Rick van Mierlo) en Roderick Meinema misten de juiste richting.
036-IMG_5450.JPG053-IMG_5473.JPG088-IMG_5522.JPG
In de 70e minuut benadeelde Daan van Rossum zijn team met een te stevige overtreding op Jerone Goodett en kon hij met direct rood naar de kleedkamer. DHC voerde de druk nog meer op maar gelukkig voor VELO waren de Delftenaren niet zuiver in de afronding en bleven doelpunten uit. Ook DHC kon in de slotfase met 10 man verder na een overtreding van Jessy Nauman op Lars de Jong. VELO kreeg zelfs nog kansen maar doelpogingen van Sergi Roeleveld, na een mooie combinatie tussen Lars de Jong en Joey Kouters, en Benjamin el Amrani, op een voorzet van Reinier Maartense, werden niet verzilverd. Zo bleef het met het nodige geluk 1-2 voor VELO dat hierdoor poulewinnaar werd.
072-IMG_5500.JPG114-IMG_5551.JPG104-IMG_5540.JPG
De voorbereiding is voorbij en het is nu aan de trainers om de juiste man op de juiste plaats te zetten.

As. zaterdag de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Voorschoten '97 dat tot één van de favorieten wordt gerekend. Aan VELO om te laten zien waartoe het in staat is in de competitie.