Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

VELO ruime bekerzege op SHO

5 september 2021 11:30

Schitterend weer, veel belangstelling, een afgetekende 6-1 bekerzege op 1e klasser SHO en als klap op de vuurpijl een supergeslaagde slotwedstrijd in het kader van de Season KickOff van zo'n 100 jeugdspelers tegen VELO 1.

In het begin van de bekerwedstrijd, met een beter combinerend SHO, doelpogingen aan beide kanten maar nog zonder succes. VELO nam van lieverlee meer het initiatief met in de 20e minuut het eerste succes. De snelle Roderick Meinema werd diep gestuurd en zijn voorzet werd door Rick van Mierlo van achter zijn standbeen slim ingetikt, 1-0. VELO wilde doordrukken maar doelpogingen van Kenan Schenkeveld, Rick van Mierlo en Roderick Meinema strandden nog op SHO-doelman Peter Konings. In de 39e minuut wist de SHO-doelman een inzet van Rick van Mierlo, op een voorzet van Joey Kouters, in eerste instantie nog half te stoppen maar in de rebound schoot Roderick Meinema wel hard raak, 2-0. Enkele minuten later weer een succesvolle snelle aanval van VELO. De diep gestuurde Benjamin el Amrani zag zijn voorzet bij de 2e paal vakkundig ingekopt door Rick van Mierlo, 3-0.
003-IMG_5024.JPG005-IMG_5026.JPG029-IMG_5054.JPG

Na zo'n 5 minuten in de 2e helft wist VELO  al weer het net te vinden. Wederom een voorzet vanaf de rechterkant van Roderick Meinema en na mistasten van enkele SHO-verdedigers kon Rick van Mierlo eenvoudig zijn 3e doelpunt noteren en VELO op 4-0 zetten. Lars de Jong, overgekomen van de JO19, leek in de 58e minuut zijn eerste doelpunt te scoren maar zijn rake kopbal, uit een vrije trap van Daan van Rossum, werd wegens buitenspel niet goedgekeurd door de goed leidende arbiter Gommans.
010-IMG_5031.JPG027-IMG_5052.JPG032-IMG_5057.JPG

Enkele minuten later kon Lars de Jong zich toch laten feliciteren. Op een mooie assist van Joey Kouters kwam Lars de Jong alleen voor de SHO-doelman en schoof de bal beheerst binnen, 5-0. Na de tegentreffer van SHO via Robin Winkels, 5-1, doelpogingen namens VELO via Lars de Jong, invaller Max Spilker en Roderick Meinema kon invaller-doelman Jason Vis (JO19-1), voor Dion van Wijk, met een fraaie redding een 2e doelpunt van Robin Winkels voorkomen. In de slotminuut was het wederom Lars de Jong die na een slim overstapje van Roderick Meinema in vrije positie zijn 2e doelpunt maakte en de 6-1 eindstand bepaalde. Een mooie en verdiende overwinning waarmee VELO met vertrouwen naar de volgende twee bekerwedstrijden kan kijken.
034-IMG_5059.JPG062-IMG_5089.JPG078-IMG_5107.JPG
As. Zaterdag speelt VELO de 2e bekerwedstrijd uit tegen 2e klasser Vitesse Delft, aanvang 14.30 uur. Supporters zijn weer van harte welkom.