Facebook Toestaan Niet toestaan

Dag 4: Stadionmatch VELO - Roda’46

7 januari 2023 20:15

Zoals gisteren ons verslag mee afgesloten was het inderdaad een “easy” avondje voor de spelers en staf. Ze verbleven heel relaxed in Café Del Mar Meloneras onder het genot van een drankje en een muziekje. Iedereen heeft dus een goede nachtrust gehad.

Na het ontbijt werden diverse spelers verzorgd en vertrok de bus om 10.00 uur richting Estadio Municipal Eleuterio Valeron El Tablero. Tegenstander van vandaag was eersteklasser Roda’46 uit Leusden. Midden in een woonwijk lag dit idyllische stadionnetje en stonden de sproeiers al aan om het veld te koelen en sneller te maken.

Met de vlaggen van diverse sponsoren werden mooie teamfoto’s gemaakt en daarna kregen ze een prominente plek op de lange zijde van het stadion.

Gisteren hadden 11 spelers al 70 minuten gespeeld en vandaag was het de beurt aan de volgende 11 spelers:

Deniz Pamuk, Rick Das, Mart Dubbeld, Rens de Vries, Benjamin El Amrani, Delano Vogel, Manz Djoeneri, Irshan Jagbandhan, Ricky van Mierlo, Tony van den IJssel en Joey Kouters.

De wedstrijd had duidelijk een hoger tempo dan die van gisteren tegen GDA en ook de tegenstand was aanmerkelijk sterker. Leuke ingrediënten voor een goede oefenwedstrijd. Het was voor beide ploegen weer even aftasten met de omstandigheden, maar al snel greep VELO het initiatief. In de 18e minuut was het Rick Das die diep werd gestuurd, met rechts de verdediger uitkapte en met links met een strak schot de keeper van Roda’46 verschalkte: 1-0. Zes minuten later stuurde Irshan Ricky diep, maar zijn voorzet was te zwak om Joey te bereiken. Daarna een korte drinkpauze.

In minuut 31 een goede kans voor Manz. Maar de voorzet van Ricky werd door hem over de doelman, maar ook over het doel geschoten. In de 36e minuut de grootste kans voor Roda’46 in de eerste helft, doordat VELO zelf niet sterk uitverdedigde. Het schot wat volgde ging echter voorlangs. VELO ging dus rusten met een terechte 1-0 voorsprong.

In de rust geen wissels aan VELO kant, maar het was Roda’46 dat nu beter uit de startblokken kwam. In de 50e minuut werd een hard schot gekeerd door Deniz en in de scrimmage erna, waar Rens goed ingreep, claimde de rood-zwarten recht te hebben op een penalty. De goede leidende Nederlandse scheidsrechter gaf deze terecht niet. In minuut 55 dan toch drie wissels aan VELO kant: Mo, Roderick en Reinier vervingen Manz, Tony en Benjamin. Iets later kwam ook Lars voor Joey.

In de 69e minuut werd Roderick diep gestuurd en hij speelde zijn verdediger aan de linkerkant van het veld op snelheid uit. Hij leverde een prima voorzet af, maar Ricky kon deze kans niet verzilveren. Uit de corner erna van Lars kon Rens vrij, maar snoeihard inkoppen. Een mooie 2-0 voorsprong voor VELO. Drie minuten later alweer tekende Roda voor de 2-1. Een corner werd weggekopt door Reinier maar de speler van Roda kopte van een meter of zeven de bal in de hoek.

In minuut 77 kwam Max erin voor Ricky en twee minuten later was het weer Roda die dacht te scoren. De bal kwam echter via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. Vince kwam erin voor Irshan. Vijf minuten voor tijd kwam een schot van een Roda speler op de arm van Mart en de scheidsrechter gaf hiervoor een pingel. Jammer, want de armen van Mart waren wel degelijk langs zijn lichaam. De pingel werd onberispelijk ingeschoten en zo werd het toch nog 2-2. Mike viel nog in voor Delano, maar dat veranderde niks meer aan de stand. Een leuke oefenpot tegen een goede tegenstander. Jammer dat de 2-0 voorsprong werd weggegeven, maar gezien het spelbeeld was deze remise een terechte uitslag,

Hiermee zitten de voetbaltrainingen en wedstrijden erop en hebben we morgenmiddag nog een sportieve activiteit: padellen. Daarna krijgen de lichamen rust tot aan de training dinsdag weer in Wateringen.

De middag was weer vrij te besteden voor iedereen, dus de gebruikelijke zaken: zwembad, siësta en de staf ging erop uit. Het diner is vanavond ook voor iedereen vrije keuze dus een aantal kiezen ervoor om lekker uit eten te gaan. Vanavond zal het weer ouderwets gezellig worden in de diverse kroegen en clubs van Maspalomas en Playa del Ingles.

Dit trainingskamp is mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren:

Gouden sponsoren: PJH Hoogwerker Verhuur, H.Z. Logistics, Euro West en de Club van 100.

Zilveren sponsoren: 11 Teamsports, Broch & Volkering Verzekeringen, VITO Bouw, Van der Goes Europa en Weboma.

Via onze site houden we u elke dag op de hoogte van de activiteiten van de VELO selectie op Gran Canaria.