Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

VELO met ruime zege naar finale Flynth Westland Cup

8 juni 2022 10:45

Na een 3-1 ruststand liep VELO in de 2e helft verder uit en met een eenvoudige 7-1 zege bereikte VELO voor de 14e keer de finale van de Flynth Westland Cup.

Maasdijk begon fel aan de wedstrijd met de overtuiging om misschien voor een verrassing te kunnen zorgen. Maar nadat de eerste aanvalsdriften niets opleverden nam VELO het initiatief en heeft die niet meer uit handen gegeven.

De eerste doelpogingen van Joey Kouters, bal op de lat, en Sergi Roeleveld, schot geblokt, hadden nog geen resultaat. In de 16e minuut was het wel raak via Ricky van Mierlo, 1-0, na een voorzet van Sergi Roeleveld. Een kwartier later was het Sergi Roeleveld zelf die, diepgestuurd door Max Spilker, de 2-0 op het scorebord bracht. Maasdijk kwam nog wel terug via Stef Bruinen, 2-1, maar in de extra tijd van de 1e helft zorgde Joey Kouters voor de 3-1 ruststand

In de eerste 5 minuten van de 2e helft werd de wedstrijd op slot gegooid via twee snelle doelpunten. Eerst een kanonskogel van grote afstand van Daan van Rossum, 4-1, en daarna het 2e doelpunt van Sergi Roeleveld, 5-1, op aangeven van Mo Õzdemir. Vervolgens zorgde Joey Kouters met zijn 2e doelpunt voor de 6-1 en maakte de ingevallen Abel Dries in de rebound de 7-1 nadat de Maasdijk-doelman een schot van Ricky van Mierlo niet onder controle kreeg.

VELO stond 13x in de finale, de laatste keer in 2013, won 6x de finale voor het laatst in 2012. VELO liep de nacompetitie mis op doelsaldo maar kan toch nog met een prijs het seizoen afronden. De tegenstander is de winnaar van de 2e halve finale Westlandia zat. - MVV'27 die as. donderdag wordt gespeeld.

De finale staat gepland voor zaterdag 11 juni, aanvang 17.00 uur, wederom op het terrein van de vv Naaldwijk. Supporters zijn natuurlijk weer welkom.