Techniekcursus - VELO voetbal

Techniekcursus

VELO Voetbal Academy | Techniekcursus voorjaar
Op zondag 12 maart 2023 start de voorjaarscursus van de VELO Voetbal Academy. Gekwalificeerde en enthousiaste trainers verzorgen professionele techniektrainingen met maar één doel: het ontwikkelen van de spelers tot een completere voetballer!  Wij bieden een 7 weken durend programma aan waarin we uw kind helpen om binnen aanvallen, verdedigen en omschakelen op individueel en teamniveau de volgende stap in zijn of haar ontwikkeling te zetten.

Aanmelden

De cursus wordt georganiseerd voor jongens en meisjes die spelen in de O9 tot en met de O12. Hoewel het plaats vindt op het sportcomplex van VELO is de cursus niet clubgebonden. Dit betekent dat alle voetballers welkom zijn, zo ook leden van andere verenigingen en spelers die niet staan ingeschreven bij de KNVB.

 

Waarom trainen bij de VELO Voetbal Academy? 
De trainingsgroepen worden ingedeeld op leeftijd en niveau en worden daarnaast bewust klein gehouden. Dit betekent maximaal 8 spelers per trainer. Hierdoor krijgen de spelers ten opzichte van normale teamtrainingen extra individuele aandacht. Daarnaast is de oefenstof zo ingericht dat spelers allemaal op hun eigen niveau leren en worden uitgedaagd. Dus geen oefeningen die voor de ene speler heel gemakkelijk is en voor de andere speler niet bij te benen. Wij kiezen bewust voor kleine oefenvormen waardoor elke speler een groot aantal balcontacten krijgt. Wij maken aan de hand van leerzame oefeningen en veel speelplezier een nog completere voetballer van uw kind!

 

De trainingen worden aangeboden aan de verschillende leeftijdscategorieën:

Academy onderbouw: O9 en O10
In de Academy onderbouw staat de individuele ontwikkeling van de speler centraal. De basistechnieken passen, aannemen, dribbelen en schieten, met links en rechts, in beweging en op snelheid. Speciale aandacht besteden we aan het passeren, van richting veranderen en het afschermen van de bal binnen het 1 tegen 1 duel. De spelers worden één met de bal.

 

Academy middenbouw: O11 en O12
In de Academy middenbouw combineren we de individuele ontwikkeling met teamontwikkeling. Kinderen van deze leeftijd zijn namelijk nog steeds heel erg bezig met hun eigen ontwikkeling maar krijgen steeds meer aandacht voor teamgenoten. De trainingsvormen worden complexer en we geven meer aandacht aan het positie kiezen en leren kinderen hun omgeving ‘te scannen’ waardoor ze meer tijd en ruimte aan de bal krijgen.

 

Meer informatie
Aan de activiteiten van de VELO Voetbal Academy zijn kosten verbonden. VELO leden krijgen voorrang. Hierbij meer informatie over de voorjaarscursus:

 

Cursusdata

Zondag 12 maart

Zondag 19 maart

Zondag 26 maart

Zondag 2 april

Zondag 16 april

Zondag 23 april

Zondag 30 april

 

Tijd: 11.00 uur – 12.15 uur (75 minuten per sessie)

Doelgroep: O9 t/m O12

Kosten: €150,- (inclusief VELO Voetbal Academy trainingspak)
RS2511-300_RS3007-300_set.jpg

Locatie: Noordweg 26 te Wateringen

 

* Inhaaldatum bij algehele afgelasting KNVB. De trainingen vinden plaats op kunstgras en kunnen daarom in principe altijd doorgaan.

** De deelnemer ontvangt de kleding voor aanvang van de cursus en wordt gevraagd deze kleding ook tijdens de cursus te dragen. 

 

Inschrijven
Inschrijven voor de Techniekcursus dit voorjaar kan via dit formulier.

 

Meer informatie volgt uiterlijk een week voor de start van de voorjaarscursus.

 

Contact
Heeft u vragen over de VELO Voetbal Academy? Dan kunt u een e-mail sturen naar Johan Annema (coördinator VELO Voetbal Academy) via j.annema@velovoetbal.nl 

Advertentie