Techniekcursus

De VELO Voetbal Academy heeft de intentie om in het voorjaar en najaar een techniekcursus te organiseren. Gekwalificeerde en enthousiaste trainers verzorgen professionele techniektrainingen met maar één doel: het ontwikkelen van de spelers tot een completere voetballer! 

De cursus wordt georganiseerd voor jongens en meisjes van 6 tot en met 13 jaar. Hoewel het plaats vindt op het sportcomplex van VELO is de cursus niet clubgebonden. Dit betekent dat alle voetballers welkom zijn, zo ook leden van andere verenigingen en spelers die niet staan ingeschreven bij de KNVB.

Waarom trainen bij de VELO Voetbal Academy? 

De trainingsgroepen worden ingedeeld op leeftijd en niveau en worden daarnaast bewust klein gehouden. Dit betekent maximaal 6 spelers per trainer. Hierdoor krijgen de spelers ten opzichte van normale teamtrainingen extra individuele aandacht. Daarnaast is de oefenstof zo ingericht dat spelers allemaal op hun eigen niveau leren en worden uitgedaagd. Dus geen oefeningen die voor de ene speler heel gemakkelijk is en voor de andere speler niet bij te benen. Wij kiezen bewust voor kleine oefenvormen waardoor elke speler een groot aantal balcontacten krijgt. Wij maken aan de hand van leerzame oefeningen en veel speelplezier een nog completere voetballer van uw kind!

De trainingen worden gedifferentieerd op de verschillende leeftijden:

Academy onderbouw (6 tot 9-jarigen)

In de Academy onderbouw staat de individuele ontwikkeling van de speler centraal. De basistechnieken passen, aannemen, dribbelen en schieten, met links en rechts, in beweging en op snelheid. Speciale aandacht besteden we aan het passeren, van richting veranderen en het afschermen van de bal binnen het 1 tegen 1 duel. De spelers worden één met de bal.

Academy middenbouw (10 en 11-jarigen)

In de Academy middenbouw combineren we de individuele ontwikkeling met teamontwikkeling. Kinderen van deze leeftijd zijn namelijk nog steeds heel erg bezig met hun eigen ontwikkeling maar krijgen steeds meer aandacht voor teamgenoten. De trainingsvormen worden complexer en we geven meer aandacht aan het positie kiezen en leren kinderen hun omgeving ‘te scannen’ waardoor ze meer tijd en ruimte aan de bal krijgen.

Academy bovenbouw (12 en 13-jarigen)

In de Academy bovenbouw gaan we naast de individuele ontwikkeling in op de verschillende rollen in het veld. De spelers leren verdedigen als Virgil van Dijk, de inspeelpass en het positiespel van Frenkie de Jong en de creativiteit en het afwerken van Memphis Depay. Door oefenvormen in overtallen of ondertallen leren ze de goede keuzes te maken in het veld.

Meer informatie

Aan de activiteiten van de VELO Voetbal Academy zijn kosten verbonden. VELO leden krijgen korting op deze inschrijfgelden. 

Op dit moment is er nog geen datum voor de eerstvolgende techniekcursus bekend. 

Advertentie