Scheidsrechter

Y. Durgunsu

Accommodatie

Onbekend

Na strafschoppen gaat VELO 1 zaterdag door naar de 2e ronde van de Flynth Westland Cup 2018.

Tegenstander in de 1e ronde was 2e klasser Honselersdijk. Bij VELO diverse basisspelers langs de lijn en Aad Duijndam (VELO 3) in het doel. Na zo´n 10 minuten was de wedstrijd voor doelman Aad Duijndam al weer voorbij. Bij een voorzet vanaf de rechterkant werd Aad Duijndam door een inkomende speler van Honselersdijk geraakt in zijn gezicht en moest met een bloedende neus het veld verlaten. Na onderzoek is gebleken dat hij bij die actie een breuk in zijn neus heeft opgelopen.

Aangezien er geen reservedoelman op de bank zat, ging speler Thom van Hagen in het doel. Honselersdijk probeerde het wel om op voorsprong te komen maar was voor doel niet echt gevaarlijk. De enkele bal die wel doorkwam werd vakkundig gepakt door ´doelman´ Thom van Hagen´. VELO was in de 38e minuut bij een aanval wel succesvol. Een inzet van verdediger Mart Dubbeld werd onderweg nog van richting veranderd door Mick van Elswijk waardoor de bal in de uiterste hoek verdween, 0-1. Tot aan de rust kwam in de stand geen verandering meer.

Na de thee trok Honselersdijk direct ten aanval en kwam in de 48e minuut al op gelijke hoogte, 1-1. Daarna was het Honselersdijk dat de kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen maar het vizier stond niet echt op scherp want de meeste ballen gingen naast of over het doel. `Doelman´ Thom van Hagen werd niet echt onder druk gezet en kon bij enkele schoten op doel zijn keeperstalent laten zien. Zo bleef het tot het laatste  fluitsignaal van scheidsrechter Durgunsu 1-1 en moesten strafschoppen de beslissing brengen wie door zou gaan naar de 2e ronde.

In de strafschoppenserie kroonde ´doelman´Thom van Hagen zichzelf tot ´Man of the Match´. VELO nam de vijf strafschoppen onberispelijk en Thom van Hagen wist de 3e strafschop van Honselersdijk eenvoudig te stoppen. VELO dus door naar de 2e ronde met als tegenstander de winnaar van de wedstrijd HVC´10 - Schipluiden.