Hoofdrol Jeffrey Beukenholdt bij 6-0 winst VELO (Zat) op SVC'08

Datum

3 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het was aan- of afhaken in de top van de ranglijst en met een overtuigende 6-0 zege op SVC'08 is het aanhaken geworden. VELO wist vooral in de 2e helft goed met de geboden kansen om te gaan en met 4 doelpunten pakte Jeffrey Beukenholdt de hoofdrol.

In de 1e minuut was het bijna al raak voor VELO, zonder Ramon Ripson (op de bank) en Dennis Blom, maar de inzet van Michiel Draaisma, op een mooie steekpass van Daan van Rossum, spatte uiteen op de paal. Na de schrik van zich te hebben afgeschud, liet SVC’08 ook zien dat het een goede ploeg heeft en met verzorgd voetbal ook de aanval opzocht met een doelpoging van o.a. Thomas Hughes. In de 13e minuut ging SVC-doelman Joey Vos in de fout. Bij een gewone spelhervatting gleed hij uit en Jeffrey Beukenholdt was er als de kippen bij om de bal op te pikken en in het lege doel te schieten, 1-0.

Het spel ging daarna heen en weer waarbij SVC’08 weliswaar meer aan de bal was maar in de afronding stond het vizier niet op scherp. In de 27e minuut een doelpoging van Daan van Rossum namens VELO maar zijn schot met rechts was te zacht om doelman Joey Vos te verrassen. Enkele minuten later een gevaarlijke situatie voor het doel van SVC bij een indraaiende corner van Yacine Tazi maar Youssef Massaoudi kon de bal bij de 1e paal nog net wegkoppen. In de 36e minuut kon VELO de stand wel verdubbelen. Een schot van Michiel Draaisma werd gekeerd door doelman Joey Vos maar na te traag wegwerken van de SVC-defensie kwam de bal bij Jeffrey Beukenholdt die, wel of niet in buitenspelpositie, deze kans fraai wist te benutten, 2-0. Kort voor rust had Beukenholdt zelfs een hattrick kunnen scoren maar zijn vrije kopbal ging niet in maar over het doel.

In het begin van de 2e helft was de eerste kans weer voor VELO maar het schot van Mick van Elswijk ging voorlangs het doel. VELO bleef het spel dicteren en zette de tegenstander steeds meer onder druk. Na een vrije trap van Daan van Rossum werd de bal door Mick van Elswijk voor het doel gebracht. Yacine Tazi zag zijn inzet nog half gekeerd door de doelman waarna Jeffrey Beukenholdt het laatste tikje kon geven, 3-0. Ook nu negeerde scheidsrechter van den Helder het vlagsignaal van de SVC-grensrechter. De geblesseerde Pascal Kouwenhoven moest het veld verlaten en werd vervangen door Glenn van den Nieuwenhuijsen. In de 65e minuut kreeg SVC via Steve de Ruiter de kans om terug te komen in de wedstrijd maar VELO-doelman Dion van Wijk bewees zijn klasse en hield zijn doel schoon. VELO pakte enkele minuten laten wel weer zijn doelpunt via Michiel Draaisma die een voorziet van Jeffrey Beukenholdt bij de 2e paal vrij kon inschieten, 4-0.

De wedstrijd was min of meer beslist maar SVC’08 bleef het toch proberen om de eer te redden maar was te vaak onzorgvuldig in de passing en bij doelpogingen stond het vizier niet op scherp of doelman Dion van Wijk was de reddende engel. VELO was in de laatste fase van de wedstrijd weer wel succesvol in de afronding. Dirk Lelieveld, ingevallen voor Michiel Draaisma, zag zijn eerste inzet nog voorlangs gaan maar bij een later balcontact gaf hij een perfecte voorzet op Jeffrey Beukenholdt die eenvoudig de 5-0 kon noteren. Dirk Lelieveld beloonde zijn goede invalbeurt ook nog met een doelpunt toen zijn lob over de te ver voor zijn doel staande doelman Joey Vos in het lege doel verdween, 6-0.

Zo werd deze sportieve wedstrijd onverwacht met een grote zege afgesloten en blijft VELO meedraaien in de top. As. weekend geen competitie voor VELO. Op zaterdag 17 november gaat VELO als nr. 2 op de ranglijst op bezoek bij Berkel, dat de 3e plaats inneemt. Bij winst van VELO en verlies of gelijkspel van lijstaanvoerder UVS, speelt thuis tegen Voorschoten ’97, pakt VELO de 1e periodetitel.