Scheidsrechter

R. Duindam

Accommodatie

Onbekend

Onder zomerse omstandigheden speelden twee aan elkaar gewaagde teams een matige wedstrijd op de rijkelijke met rubberkorrels bestrooide kunstgrasmat en mochten uiteindelijk blij zijn met een remise, 2-2.

Twee teams begonnen aftastend aan deze wedstrijd met bij Te Werve ex-VELO-speler Benjamin el Amrani in de basis. Balverlies in de eerste minuten van de wedstrijd van Thom van Hagen en Jessie van der Burg bleef gelukkig nog zonder gevolgen maar VELO was wel gewaarschuwd. Een vrije trap van Jessie van der Burg werd voor doel net gemist door Mick van Elswijk en Te Werve zag een inzet van Albert Helena gestopt door VELO-doelman Dion van Wijk.

In de 20e minuut kon Dion van Wijk de bal wel uit het doel halen. Een voorzet van rechtsback Dirk Kusters verdween over de doelman bij de 2e paal in het doel, 1-0. VELO probeerde wel terug te komen in de wedstrijd maar het tempo was te laag en de passing vaak onzuiver. Tot aan de rust ging het spel heen en weer zonder echte doelrijpe kansen aan beide zijden. Glenn van den Nieuwenhuijsen moest zich na zo’n 40 minuten wegens een blessure laten vervangen door Michiel Draaisma.

In de 2e helft toonde VELO meer daadkracht en werd in de 55e minuut al beloond met een treffer. Een overtreding van Albert Helena op Yacine Tazi binnen de 16 meter werd door scheidsrechter Duindam bestraft met een pingel die onberispelijk werd ingeschoten door Mick van Elswijk, 1-1. De vreugde was echter van korte duur want in de 61e minuut was het diezelfde Albert Helena die zijn fout goedmaakte en VELO-doelman Dion van Wijk verraste met een schot van afstand, 2-1.

Te Werve probeerde door te drukken maar een doelpoging van Albert Helena werd gestopt door doelman Dion van Wijk en namens VELO zag Yacine Taxi zijn inzet gekeerd door Te Werve doelman Jay Veerman. In de 80e minuut kwam Te Werve in ondertal na 2x geel, dus rood, voor Jaël Paas waardoor VELO in de slotfase van de wedstrijd de druk op het doel van Te Werve nog meer ging opvoeren. Inzetten van Michiel Draaisma, gekeerd door de doelman, en Jessie van der Berg, naast, hadden nog niet het gewenste resultaat. In de 86e minuut werd de opkomende Jessie van der Burg in de 16 meter neergelegd door Mohammed Faloun waarna de toegekende strafschop feilloos werd ingeschoten door Daan van Rossum, 2-2. VELO wilde nog wel meer maar tot scoren kwam het niet meer.

Wel jammer dat scheidsrechter Duindam, die vast wel betere wedstrijden heeft gefloten, het nodig vond om in deze toch sportieve wedstrijd te strooien met maar liefst 11 gele kaarten en een rode kaart, 6 voor Te Werve (waarvan 1 rood na 2x geel) en 5 voor VELO. De kas van de KNVB is zodoende weer goed gespekt.

As. zaterdag speelt VELO weer uit en wel tegen Valken ’68, aanvang 14.30 uur. VELO zal uit moeten gaan van haar eigen kracht om de drie punten mee naar huis te nemen.