22 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

De eerste klap is een daalder waard!

Met een 2 – 0 overwinning heeft VELO zich zaterdag uit de startblokken van de 2e Klasse geschoten. Na de uitschakeling voor de Bekercompetitie herstelden de Zaterdagboys zich door RCL uit Leiderdorp geen kans te geven. Vanaf het eerste fluitsignaal gaf VELO te kennen de punten in huis te willen houden met een verdiende driepunter als resultaat.

De promovendus trad met acht nieuwe gezichten aan ten opzichte van het vorig seizoen. De van Westlandia teruggekeerden Jessie van der Burg en Ramon Ripson vormden met Daan van Rossum de as van het elftal. Daan van Rossum net als Dennis Blom, Reinier Maartense, Jeffrey Beukenholdt en Glenn van den Nieuwenhuijsen overgekomen van VELO-zondag vulden met 1e jaars Dion van Wijk (doelman) het nieuwe VELO in. Thom van Hagen verving de geblesseerde Mart Dubbeld (enkelband) in de laatste linie en Mathijs Helderman mocht Dirk Lelieveld (geïrriteerde achillespees) doen vergeten. Ferhat Sonmez mocht door te laat aantreden zijn plaats aan Mick van Elswijk afstaan.

VELO nam vanaf de aftrap direct het heft in handen en liet na vorige week zien dat het wel degelijk over een team beschikte wat voor elkaar wilde werken. Met verzorgd voetbal werd RCL op eigen helft teruggedrongen, wat in het eerste kwartier tot diverse corners leidde. In de 14e minuut belandde een afstandsschot van Ramon Ripson aan de verkeerde kant van de paal. Jessie van der Burg stak op het middenveld een stokje voor de eerste uitval van RCL, wat hij wel met een gele kaart moest bekopen! Schoten van Glenn van den Nieuwenhuijsen, Ramon Ripson en Daan van Rossum resulteerden niet in doelpunten. Een vrije trap van Daan van Rossum in de 33e minuut verdween in de muur en Jeffrey Beuken en Mick van Elswijk liepen in hun ijver elkaar in de weg. In de 39e minuut gaf Jeffrey Beukenholdt een pass op Ramon Ripson die direct uithaalde. Keeper Andrew Bontje kon op de lijn ternauwernood de pegel keren. Op het moment dat ieder zich met een brilstand de rust in waande kreeg VELO een vrije trap op links. De keeper verschool zich achter zijn muur, waardoor Jessie van der Burg tamelijk simpel de bal in de korte hoek kon schieten. Keeper Bontje kon niet anders dan de bal in zijn eigen doel punteren!

Binnen een minuut na rust dacht VELO al de 2–0 aan te kunnen tekenen. De bal werd vanaf links voorgezet en Glenn van den Nieuwenhuijsen gleed de bal in de goal. De grensrechter (overgekomen van FC Boshuizen) besliste echter anders, geen goal dus. Eenzelfde beeld als de eerste helft werd op de door regenbuien geteisterde mat gelegd. Doelpogingen van Glenn van den Nieuwenhuijsen, Daan van Rossum, Mathijs Helderman en Mick van Elswijk liepen op niets uit. In de 62e minuut kwam Jessie van der Burg sterk op en wist met een steekpass Mick van Elswijk door het midden te bereiken. De vlag bleef terecht naar beneden en Mick was sneller dan de verdediger. Alleen voor de keeper maakte hij geen fout en de 2–0 was een gegeven!

Kai Vijlbrief van RCL werd vervangen door Mark van der Tak en twee minuten daarna mocht Ferhat Sonmez Mick van Elswijk vervangen. Daan van Rossum stuurde hem direct door naar de keeper en ieder dacht dat de 3–0 een feit was. Dit maal had de grensrechter het echter bij het rechte eind door de vlag in de lucht te steken. Er ontstonden nog diverse kansen voor VELO en RCL kon nog steeds geen vuist maken. Ewoud Kroneman verving Roy Elkerbout bij RCL. In de 80e minuut ontstond de eerste (!) corner voor RCL. In de omschakeling pikte Ferhat Sonmez de bal op en leek aan een mooie solo te beginnen. Deze werd, zonder een tegenstander in de buurt, bruut afgebroken door een hamstring blessure. Ufuk Sahin verving hem, waarna VELO de teugels wat liet vieren. RCL zette aan en kreeg wat kansen, maar kon geen vuist maken. In de laatste minuut kon Jack van Meurs Reinier Maartense vervangen want hij bleek in een kopduel zijn neus te hebben gebroken. Ook in blessuretijd wist VELO de nul te houden en kon na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wim Roozeboom (prima wedstrijd) tevreden de kleedkamer opzoeken.

Een mooie start in de nieuwe Klasse. Volgende week tegen Te Werve uit dit zien door te zetten!