Datum

19 januari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na vele jaren elkaar bestreden te hebben op zondag was het dit keer de eerste wedstrijd op zaterdag. Na een 1-0 voorsprong bij rust werd het kort in de 2e helft al 1-1 via een strafschop wat uiteindelijk ook de eindstand werd.

Voor de winterstop had VELO een slechte periode met drie nederlagen op rij. VELO heeft weliswaar al een periodetitel op zak maar om mee te blijven doen voor de hoofdprijs is een overwinning noodzakelijk. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van der Maat was het echter UVS dat de wedstrijd bepaalde en VELO kon daar, zeker aanvallend, weinig tegenover stellen. Doelpogingen van UVS via de gevaarlijke Marcello Walcott (inzet via lat en paal terug in het veld) en Thom de Vries (schot naast en vrije kopbal gestopt door doelman Dion van Wijk) hadden voor UVS niet het gewenste resultaat. Ook Youssef Ait-El-houssi zag zijn inzet gestopt door doelman Dion van Wijk. Geheel tegen de verhouding in kwam VELO in de 40e minuut op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Reinier Maartense, na een assist van Daan van Rossum, werd voor het doel tegendraads fraai ingekopt door Mick van Elswijk, 1-0.

Na de thee ging UVS direct weer in de aanval en kwam al snel op gelijke hoogte. De opkomende Bart van der Weijden werd binnen de 16 meter vastgehouden door Reinier Maartense en de scheidsrechter zag daar een strafschop in die onberispelijk werd benut door Thom de Vries, 1-1. UVS wilde meer en zag een kopbal van Bart van der Weijden nog net naast gaan. VELO probeerde het ook maar Michiel Draaisma zag zijn inzet nog net tot corner verwerkt door de lange arm van UVS-doelman Jesse Haak. Rond de 65e minuut had VELO het geluk aan zijn zijde toen inzetten van Thom de Vries werden geblokt door Dennis Blom en gestopt door doelman Dion van Wijk.

Na de 2e gele kaart in de 74e minuut voor Joery Verbeek moest VELO met 10 man proberen overeind te blijven. UVS zette meer druk om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar VELO kon met goed verdedigen en goed keeperswerk van Dion van Wijk de gelederen gesloten houden. In de slotfase kwam UVS ook nog met 10 man te staan na de 2e gele kaart voor Mart Spierdijk. In de slotfase nog een doelpoging van Alpha Kaba namens UVS (naast) en Daan van Rossum namens VELO zag zijn inzet net naast gaan. Zo werd deze wedstrijd na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van der Maat afgesloten met een remise, een uitslag waarmee VELO wel tevreden kon zijn maar UVS zichzelf misschien wel tekort heeft gedaan.

VELO blijft met deze uitslag op de 4e plaats en gaat as. zaterdag op bezoek bij SVC’08 (nr. 9) in Wassenaar. Thuis werd het een ruime overwinning (6-0) maar dat telt nu niet meer. Vanaf de start zal VELO er moeten staan om de drie punten mee naar huis te nemen.