Datum

17 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een matige 1e helft van beide kanten maakte het betere VELO in de 2e helft wel het verschil en pakte met een 0-3 zege niet alleen de winst én de koppositie maar ook de 1e periodetitel.

VELO, met Ramon Ripson na zijn blessure weer in de basis, pakte vanaf het begin het initiatief en kreeg ook enkele kansen om de score te openen, echter zonder succes. Berkel was aangewezen op de lange bal en de counter maar defensief bleef VELO zonder echte problemen overeind, ook door goed keeperswerk van Dion van Wijk. In de 26e minuut leek VELO op voorsprong te komen via een spetter van Daan van Rossum van zo’n 20 meter maar de lat voorkwam een doelpunt. Ook de opgekomen Jessie van der Burg zag zijn inzet niet omgezet in een doelpunt door een redding van Berkel-doelman Ken Stigt. Jack van Meurs moest zich na een half uur met een blessure laten vervangen door Reinier Maartense.

In de 2e helft werd het niveau van de wedstrijd wel iets beter maar tot de 65e minuut bleef de stand dubbelblank. Het was invaller Dirk Lelieveld die, op aangeven van Jeffrey Beukenholdt, de score wist te open met een fraai schot uit de draai, 0-1. Enkele minuten later liep VELO uit naar 0-2 toen een vrije trap van captain Jessie van der Burg over de muur en hoog in de hoek in het doel verdween.
De wedstrijd leek min of meer beslist maar Berkel gaf zich nog niet gewonnen en trok met opportunistisch voetbal ten aanval. Corners en vrije trappen zorgden voor het nodige gevaar voor het VELO-doel maar de defensie (Thom van Hagen, Jessie van der Burg, Ufuk Sahin en Reinier Maartense) stond goed en doelman Dion van Wijk wist met enkele fraaie reddingen zijn doel schoon te houden.

Zo liep de wedstrijd naar het einde en in de blessuretijd wist VELO zelfs nog te scoren. Een inzet van Mick van Elswijk, ingevallen voor Michiel Draaisma, werd half gekeerd door de Berkel-doelman waarna Daan van Rossum in de rebound de trekker overhaalde, 0-3.
Zo pakte VELO een mooie en verdiende overwinning met als resultaat niet alleen de koppositie maar ook de 1e periodetitel omdat UVS thuis een nederlaag leed tegen Voorschoten ’97. De feestvreugde werd nog groter omdat ook VELO 2 de 1e periodetitel wist te pakken.

As. zaterdag speelt koploper VELO thuis tegen Soccer Boys, de nr.  13 op de ranglijst. VELO heeft altijd moeite met clubs in de onderste regionen dus vanaf de start zal de focus gericht moeten zijn op de overwinning om zo de koppositie in bezit te houden.