VELO (zat) laat in blessuretijd de winst glippen

Datum

23 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Thuis een geflatteerde 6-0 overwinning voor VELO maar dat wilde tegenstander SVC’08 in deze wedstrijd in ieder geval voorkomen. Na een 1-1 ruststand pakte VELO 2x een voorsprong maar in de blessuretijd kwam SVC’08 toch nog langszij en kon VELO slechts 1 punt meenemen naar Wateringen.

Zeker voor de aanwezige toeschouwers ideale weersomstandigheden voor een leuke wedstrijd. VELO speelde zonder Jessie van der Burg en Joery Verbeek (geschorst) en Jeffrey Beukenholdt (geblesseerd) maar omdat VELO 2 vrij was, had trainer Edwin Vurens genoeg spelers ter beschikking om met 11 man te starten. Het eerste wapenfeit was voor SVC’08 via de snelle en handige Thomas Hughes maar zijn inzet werd door VELO-doelman Dion van Wijk over het doel getikt. Het spel ging daarna lange tijd heen en weer met de nodige doelpogingen aan beide kanten. Een inzet van Frans Tetteroo werd geblokkeerd door VELO-verdediger Reinier Maartense en een kopbal van David Castillo werd geplukt door VELO-doelman Dion van Wijk. Bij een risicovolle terugspeelbal van Patrick Bos namens SVC’08  was Dirk Lelieveld net iets eerder bij de bal dan doelman Joey Vos maar de voorzet van Lelieveld kon nog net worden weggewerkt. VELO-aanvaller Michiel Draaisma kreeg bij een voorzet van Ufuk Sahin geen controle over de bal en Mick van Elswijk miste een grote kans toen zijn kopbal op een voorzet van Nout Barentsen niet in maar naast het doel ging.

Ook SVC’08 was onfortuinlijk bij een schot op de lat van Thomas Hughes waarna Fabian Toet in de rebound de bal over het doel schoot. Toch was het SVC’08 dat de score opende via Clay Hoekstra die alleen voor doelman Dion van Wijk niet faalde, 1-0. Kort daarna leek SVC’08  de stand te verdubbelen maar de lob van Clay Hoekstra belandde niet in maar op het dak van het doel. Na enkele mislukte corners van Yacine Tazi (te hard) kwam VELO kort voor rust kwam toch op gelijke hoogte. Bij een afgeslagen corner van Dirk Lelieveld kwam de bal op de rand van de 16 meter voor de voeten van Yacine Tazi die direct uithaalde en doelman Joey Vos kansloos liet, 1-1.

In het begin van de 2e helft weer doelpogingen over een weer via Thomas Hughes (SVC’08) en Michiel Draaisma (VELO) maar de schoten gingen over. Bij een schot van Evert van der Laan de Vries stond de lat een voorsprong voor SVC’08 in de weg en Dirk Lelieveld zag namens VELO zijn lob over doelman Joey Vos net naast het doel gaan. Rond de 75e minuut kwam VELO toch op voorsprong. Een vrije trap van Yacine Tazi werd door Nout Barentsen met het hoofd verlengd waarna de bal in de verre hoek verdween, 1-2. De vreugde was echter van korte duur. Bij een vrije trap van SVC’08 werd de bal voor het doel niet goed weggewerkt door Rick Das (ingevallen voor Jack van Meurs) en volgens scheidsrechter van Lith had de bal daarbij de doellijn gepasseerd. Dit was duidelijk niet het geval en deskundigen van SVC’08 waren ook zo eerlijk om dat toe te geven maar de arbiter bleef helaas bij zijn foutieve beslissing, 2-2. VELO toonde veerkracht en dacht via Ferhat Sonmez (ingevallen voor Michiel Draaisma) met een fraaie lob op een 2-3 voorsprong te komen maar het doelpunt vond geen genade bij de leidsman wegens een eerdere overtreding (?) rond de middenlijn, dus geen voordeel toegepast. Toch was het Ferhat Sonmez die op aangeven van Mick van Elswijk voor de 2e maal de 2-3 scoorde en deze keer kreeg dat doelpunt wel de goedkeuring van arbiter van Lith. In blessuretijd bleef de voorsprong voor VELO toch niet staan want bij een schot van Thomas Hughes was het verweer van VELO-doelman Dion van Wijk onvoldoende om de gelijkmaker te voorkomen, 3-3.

Na de mooie overwinning van vorige week leek VELO weer de drie punten te pakken maar SVC’08 pakte toch nog een gelijkspel. As. weekend is er geen competitie. Zaterdag 9 maart gaat VELO, als nr. 5 op de ranglijst, op bezoek bij hekkensluiter TAVV. Thuis werd het een onnodige 1-1 remise en om de drie punten mee naar huis te nemen zal VELO in deze wedstrijd weer meer dan 100% inzet moeten tonen.