Datum

20 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Al vele jaren heeft VELO problemen met clubs in de onderste regionen. De wedstrijd tegen hekkensluiter TAVV was daar weer een goed voorbeeld van. Na een 1-0 voorsprong liet VELO na om in de eerste helft de wedstrijd op slot te gooien en gaf het TAVV in de 2e helft met een enkele counter én een doelpunt de mogelijkheid om met een gelijkspel naar Ter Aar terug te keren.

VELO begon wel goed aan de wedstrijd en dacht in de 10e minuut op voorsprong te komen maar scheidsrechter Stanley van Lith keurde het doelpunt van Jeffrey Beukenholdt af wegens buitenspel. VELO bleef daarna weliswaar de ploeg met meer kwaliteiten, kreeg genoeg kansen maar was desondanks ook zeer slordig in de passing. Daarnaast ging het tempo van de wedstrijd erg omlaag wat tegenstander TAVV wel goed uitkwam. In de 18e minuut zag Ramon Ripson zijn inzet door de prima doelman van TAVV, Edwin Pieterse, nog tot corner verwerkt maar in de 20e minuut bracht Ramon na een mooie aanval VELO toch op een verdiende voorsprong, 1-0. Tot aan de rust daalde het niveau van de wedstrijd en behoudens een inzet van Jeffrey Beukenholdt, schot gered door doelman Edwin Pieterse, kwamen er geen doelpunten. TAVV beperkte zich louter tot verdedigen en was aanvallend totaal niet gevaarlijk.

In het begin van de 2e helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. VELO wel weer veel meer balbezit maar het tempo bleef te laag en er zat te weinig diepte in het spel. TAVV werd weer teruggedrongen op eigen helft en loerde op de counter. In de 60e werd VELO met de neus op de feiten gedrukt. Na een misverstand tussen Thom van Hagen en Pascal Kouwenhoven verscheen TAVV-spits Mitch Keijzer bij een diepe bal alleen voor VELO-doelman Dion van Wijk en wist deze buitenkans te verzilveren, 1-1. Kort daarna een nog een doelpoging van TAVV via Yassine El Mariami maar doelman Dion van Wijk redde fraai.

VELO wilde wel de drie punten pakken en zette er een tandje bij. Een pegel van Daan van Rossum werd door de TAVV-doelman tot corner verwerkt en een doelpunt van Jeffrey Beukenholdt in de 75e minuut werd afgekeurd. Wel vreemd overigens want scheidsrechter Stanley van Lith was eerst gedecideerd en wees naar de middenstip maar liet zich overrulen door de clubgrensrechter van TAVV. VELO pakte de draad weer op en zette in de laatste fase van de wedstrijd de defensie van TAVV constant onder druk. Er kwamen via Daan van Rossum, Joery Verbeek (ingevallen voor de geblesseerde Ramon Ripson), Thom van Hagen, Mathijs Helderman, Jeffrey Beukenholdt, Michiel Draaisma en Yacine Tazi genoeg mogelijkheden/kansen maar doelpunten kwamen er niet, vooral dankzij goed keeperswerk van TAVV-doelman Edwin Pieterse. Bij een counter van TAVV kreeg VELO bijna nog de spreekwoordelijke deksel op de neus maar de lob van Jordy Hoogervorst belandde over doelman Dion van Wijk op het dak van het doel.

Het veel betere VELO moest helaas genoegen nemen met een teleurstellend gelijkspel en TAVV vierde dat ene punt bijna als een overwinning. As. zaterdag gaat VELO, nr. 4, naar Leiden om aan te treden tegen DoCoS, de nr. 6 op de ranglijst. VELO zal beter voor de dag moeten komen om met de drie punten in de tas terug naar Wateringen te gaan.