Datum

16 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

De uitvoerige praatsessie van afgelopen dinsdag heeft duidelijk zijn uitwerking gehad. Een zwaluw is nog geen zomer maar met deze ruime 4-1 overwinning op Te Werve heeft VELO de neerwaartse spiraal van de afgelopen zes wedstrijden weten te doorbreken en is de blik weer naar boven gericht.

In de 1e helft zag het er zeker niet naar uit dat VELO, zonder de geblesseerde Daan van Rossum, deze wedstrijd met een positief resultaat zou afsluiten. Rond de 10e minuut zag scheidsrechter Hilgersom een duidelijk handsbal van een Te Werve-verdediger over het hoofd, dus geen strafschop. VELO speelde zeker niet goed en Te Werve had qua voetbal de beste papieren om de score te openen. Ze werden daarbij geholpen door de arbiter die in de 25e minuut een handsbal van Jessie van der Burg wel honoreerde met een strafschop die onhoudbaar werd ingeschoten voor Kaz van Oostrom Soede, 0-1. Rond de 30e minuut kreeg VELO nog een domper te verwerken toen Joery Verbeek zijn 2e gele kaart kreeg en dus vroeg kon gaan douchen. Ondanks deze ondertal situatie kwam VELO beter in zijn spel en in de 38e minuut werd zelfs de gelijkmaker genoteerd. Een vrije trap van Yacine Tazi werd niet goed verwerkt door Te Werve-doelman Jay Veerman en Mick van Elswijk wist van dichtbij deze buitenkans wel te benutten, 1-1. Tot aan de rust kwam er in deze stand geen verandering meer.

In het begin van de 2e helft was de eerste doelpoging voor Te Werve, schot Victor Sanchez Gomez over, maar VELO kwam steeds beter in zijn spel en kwam in de in de 52e minuut zelfs op voorsprong. Uit een vrije trap van Yacine Tazi kreeg Dirk Lelieveld de bal die handig zijn tegenstander uitspeelde en de bal boven doelman Jay Veerman strak in het doel schoot, 2-1. Na een uur voetbal kwam ook Te Werve met 10 man te staan toen Kaz van Oostrom Soede zijn 2e gele kaart kreeg en voortijdig de kleedkamer kon opzoeken. Bij enkele aanvallen probeerde Te Werve het nog wel om op gelijke hoogte te komen maar de defensie van VELO stond goed en ook doelman Dion van Wijk gaf geen krimp. VELO loerde op de counter en kon in de 82e minuut de voorsprong verder uitbouwen. Yacine Tazi stuurde Dirk Lelieveld, goed op dreef, de diepte in en Lelieveld behield het overzicht met een voorzet op maat voor Mick van Elswijk die zijn 2e treffer liet noteren, 3-1. Zowel Dirk Lelieveld als Mick van Elswijk kreeg nog een kans om de scoren verder op te schroeven maar het vizier stond niet op scherp. In blessuretijd moest de man van het scorebord toch nog aan het werk toen Michiel Draaisma, op aangeven van Dirk Lelieveld, de bal in de draai met links in de verre hoek schoot, 4-1.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hilgersom, warrige 1e helft en goede 2e helft, was VELO terecht blij met deze verdiende overwinning én is ook weer een plaatsje gestegen op de ranglijst, van 7 naar 6. As. zaterdag gaat VELO op bezoek bij SVC’08, de nr. 8, waarvan thuis met 6-0 werd gewonnen. Deze cijfers tellen nu niet meer en bij het 1e fluitsignaal zal VELO weer meer dan 100% strijd moeten leveren om de drie punten te pakken en de weg naar boven door te zetten.