Datum

15 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

De resultaten van VELO (zat) in de oefenwedstrijden en de beker waren tot nu toe hoopgevend maar na de toch wel erg ruime nederlaag tegen Honselersdijk, 3-7, staat VELO weer met beide benen op de grond.

Na vijf minuten in de wedstrijd keek VELO al tegen een achterstand aan. Een inzet van Angelo Zwirs namens Honselersdijk werd half gestopt door VELO-doelman Dion van Wijk (19 jaar, over uit de JO19) en in de rebound was dat geen probleem voor goalgetter Tom van Veen – begeerd door menig top-amateurclub – om de score te openen, 0-1. Behoudens een enkele doelpoging van Dirk Lelieveld en Jeffrey Beukenholdt was VELO aanvallend niet gevaarlijk en grossierde het in foutieve passes. Toch kwam VELO in de 35e minuut onverwacht op gelijke hoogte. Uit een corner van Daan van Rossum was het Ramon Ripson die met zijn inzet de 1-1 scoorde. De vreugde was echter van korte duur. Na balverlies op het middenveld werd een voorzet vanaf de rechterkant van Nando Kok bij de 2e paal vrij ingetikt door Angelo Zwirs, 1-2. Kort voor rust werd VELO nog meer op achterstand gezet door Tom van Veen, 1-3, en Youri Riepe, 1-4, waarmee de wedstrijd eigenlijk al beslist was.

Toch kwam VELO goed uit de kleedkamer want binnen enkele minuten schoot Jessie van der Burg van afstand een vrije trap in de korte hoek, 2-4, waarbij doelman Boy Zuijderwijk niet helemaal vrijuit ging. Een feller Honselersdijk nam het spel weer over met een grote kans voor Tom van Veen die faalde alleen voor VELO-doelman Dion van Wijk. Door weifelend optreden in de VELO-defensie konden meer doelpunten eigenlijk niet uitblijven. Een schot van Nando Kok ging nog naast het doel maar het was Angelo Zwirs die, op aangeven van Tom van Veen, de 2-5 liet noteren. VELO kwam echter weer dichterbij via Nout Barentsen, 3-5, op een assist van Daan van Rossum. Het laatste woord was weer voor het gretige Honselersdijk dat VELO nog meer afstrafte via doelpunten van Nick van der Kraan, 3-6, en Tom van Veen, 3-7. Gelukkig was VELO-doelman Dion van Wijk nog een paar keer de reddende engel want anders had de nederlaag nog groter geweest.

As. woensdag 19 september speelt  VELO het restant (33 minuten) van de bij 2-2 gestaakte bekerwedstrijd tegen BMT en zaterdag is de start van de competitie tegen RCL. Aan de technische staf de taak om de spelers daarvoor op de rails te krijgen.