2e klasse/3e klasse 1G) winnaar 1E - winnaar 1F

Datum

16 juni 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na ruim een uur voetbal en een 2-0 achterstand zag het er somber uit voor VELO en was promotie heel ver weg. Maar VELO kwam daarna meer op dreef, sleepte er met een 2-2 eindstand een verlenging uit en nam uiteindelijk met een 3-5 zege toch de verdiende promotie naar de 2e klasse mee naar Wateringen.

Vanaf het begin pakte FC Oudewater de strijd op en trok het initiatief naar zich toe. Een schot van Simon la Lau ging naast het doel maar in de 16e minuut kreeg FC Oudewater al loon naar werken. Na een vrije trap van Simon la Lau ontstond er een scrimmage voor het VELO-doel en Wouter van Sprundel  gaf het laatste tikje voor de 1-0 voorsprong. VELO speelde ondermaats en bracht vooral aanvallend te weinig. VELO kreeg geen echte doelrijpe kansen en was tot aan de rust alleen gevaarlijk met corners en vrije trappen voor het doel van FC Oudewater.

In de 2e helft, met Jip Herpers voor de uit voorzorg gewisselde Mart Dubbeld (had al geel op zak), was het wederom FC Oudewater dat de toon zette. Een vrije trap van Wouter van Sprundel werd met de voet gekeerd door VELO-doelman Jeffrey Kersten en een inzet van Niek Sluijs ging via de lat over het doel. In de 55e minuut kon de aanhang van de thuisclub weer juichen. Bart Griffioen speelde de bal diep op Mike Rijsbergen en alleen voor doelman Jeffrey Kersten maakte hij geen fout, 2-0. Ufuk Sahin en Lars van der Krogt werden door trainer Edwin Vurens naar de kant gehaald en Mick van Elswijk en Ferhat Sonmez kwamen in het veld. Een ‘gouden wissel’ bleek achteraf. Ferhat Sonmez was met zijn snelheid gevaarlijk en zag zijn eerste doelpogingen nog naast het doel gaan. In de 68e minuut werd Ferhat Sonmez, diep gestuurd door Sven Verbeek, neergelegd door de doelman van FC Oudewater en de terecht door scheidsrechter Korbee toegekende strafschop werd, zoals altijd, vakkundig ingeschoten door Mick van Elswijk, 2-1. VELO rook zijn kansen maar moest tot ver in de blessuretijd wachten om toch weer te scoren. Bij een scrimmage voor het doel van FC Oudewater, na een verre inworp van Thom van Hagen, was het Ferhat Sonmez die met de gelijkmaker, 2-2, voor de verlenging zorgde.

In de verlenging bleek al snel dat bij FC Oudewater de vermoeidheid een grote rol ging spelen. VELO kreeg veel ruimte en met snelle aanvallen liep VELO uit naar 2-3 door een doelpunt van Ferhat Sonmez, op aangeven van Yacine Tazi, en 2-4 door  Mathijs Helderman. Door een fout in de defensie kon FC Oudewater nog terugkomen tot 3-4 via Menno Venhof. VELO nam daarna de wedstrijd weer in handen. Schoten van Mick van Elswijk gingen naast het doel of werden gestopt door de doelman van FC Oudewater, Arnold de Ruyter. Het was uiteindelijk Sven Verbeek, op aangeven van Mick van Elswijk, die de wedstrijd besliste en de 3-5 eindstand op het niet altijd goed werkende scorebord bracht. VELO had veerkracht getoond en de verdiende overwinning gepakt.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Korbee, prima wedstrijd, was bij FC Oudewater de teleurstelling zeer groot en andersom de vreugde bij VELO zeer groot. Dank aan de supporters die VELO gesteund hebben in deze belangrijke wedstrijd, dank van chauffeur Michel Hulsebosch van BAB/VIOS, dank een Scrumpy Pub voor de lunchpakketten in de bus. Met vuurwerk werden de spelers onthaald bij VELO en na de eerste consumpties en een lekker buffet kon daarna het feest in de kantine losbarsten. VELO zat. 1 naar de 2e klasse, een prima prestatie.