VELO 1 zat. naar finale nacompetitie tegen FC Oudewater

2e klasse/3e klasse 1F) winnaar 1A - winnaar 1C

Datum

9 juni 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

VELO was weliswaar de betere ploeg maar maakte het zichzelf toch weer moeilijk. Bij een 0-2 voorsprong kwam CVC Reeuwijk via een strafschop nog terug tot 1-2 maar in de slotfase van de wedstrijd besliste VELO met 1-3 pas de wedstrijd.

Ondanks zomerse omstandigheden pakte VELO vanaf het begin het initiatief met kansen voor Sven Verbeek (redding keeper en schot op paal) en Lars van der Krogt (redding keeper). Na een kwartier voetballen pas een doelkans voor CVC Reeuwijk maar de inzet van Sven de Jong ging over het VELO-doel. In de 35e minuut was het Lars van der Krogt die VELO op een verdiende voorsprong bracht met een schuiver in de verre hoek, 0-1. VELO bleef de wedstrijd bepalen maar wist het veldoverwicht niet in meer doelpunten uit te drukken. Captain Joery Verbeek leek, op aangeven van  broer Sven, op weg naar een verdubbeling van de voorsprong maar hij werd weggeduwd en de roep om een strafschop werd niet gehonoreerd door scheidsrechter Turk. Rond de 30e minuut een grote kans voor CVC Reeuwijk maar het schot van Kevin van den Heuvel werd gepakt door VELO-doelman Jeffrey Kersten. Op slag van rust scoorde CVC Reeuwijk wel maar het vlagsignaal van assistent Teders wegens buitenspel werd overgenomen door scheidsrechter Turk.

Ook in de 2e helft nam VELO weer het initiatief met in de 50e minuut al een doelpunt. Mart Dubbeld onderbrak een aanval van CVC Reeuwijk, zette met Sven Verbeek een mooie combinatie op waarna diens voorzet voor het doel vakkundig werd afgerond door de doorgelopen Mart Dubbeld, 0-2. VELO kreeg daarna meer kansen om de wedstrijd op slot te gooien maar kreeg rond de 70e minuut juist een tegenslag te verwerken. Een lichte overtreding van Dennis van Nieuwkerk op Sven de Jong, ging gretig neer, werd zwaar gestraft met een strafschop die onhoudbaar werd ingeschoten door Aksel Koopman, 1-2. CVC Reeuwijk ging daarna meer in de aanval waardoor er voor VELO meer ruimte kwam om met diepteballen gevaarlijk te worden. Sven Verbeek zag een schot net naast gaan en een  inzet van Yacine Tazi werd door Reeuwijk-doelman Rob Verwaal gekeerd met de voet. Ook Mick van Elswijk, ingevallen voor Mathijs Helderman, kreeg een grote kans maar vrij voor open doel kopte hij een voorzet van Dirk Lelieveld, vervanger van Lars van der Krogt, niet in maar naast het doel. Bij een tegenval had Arthur Heij namens de CVC Reeuwijk zomaar de gelijkmaker kunnen scoren maar VELO-doelman Jeffrey Kersten redde met de voet.

In de slotfase van de wedstrijd zag Mart Dubbeld de doelman van CVC Reeuwijk ver voor zijn doel staan maar zijn schot van ca. 40 meter ging maar net naast het doel. Ook Sven Verbeek kreeg nog een grote kans om de voorsprong te vergroten maar zijn inzet ging ook naast. Het was tenslotte Mick van Elswijk die, uit een corner van Yacine Tazi, met zijn sterke linkerbeen wel doel trof en de eindscore bepaalde op 1-3.

De buit was binnen, VELO door naar de finale van de nacompetitie. Tegenstander is FC Oudewater dat een verlenging nodig had om Van Nispen met 1-0 te verslaan.  FC Oudewater eindigde op de 4e plaats in de 3e klasse A, haalde 44 punten uit 26 wedstrijden met een doelsaldo van 58 voor en 38 tegen. Accommodatie:  Waardsedijk 213 in Oudewater.  Wij hopen dat veel supporters aanwezig zullen zijn om VELO te komen aanmoedigen in de strijd om een plaats in de 2e klasse.