Datum

2 juni 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

VELO was weliswaar de betere ploeg maar kwam in de reguliere wedstrijd niet verder dan 1-1. Pas in de verlenging moest het moegestreden DWO buigen en trok VELO met 4-1 aan het langste eind.

DWO, geëindigd op de 3e plaats in de 3e klasse A, had met Jersylee Riley en Kevin Mbemba enkele handenbinders in het team en ook de fysiek sterke spits Jeroen Farber bezorgde de VELO-defensie het nodige werk. In de beginfase probeerde DWO wat druk te zetten op VELO maar er kwamen geen echte doelrijpe kansen. In de 15e minuut leek Dennis van Nieuwkerk namens VELO te scoren maar zijn inzet ging net naast het doel. Ook Sven Verbeek kreeg een kans maar zijn schot werd door DWO-doelman Jim van der Leer tot corner verwerkt.  VELO bleef tot aan de rust de bovenliggende partij maar met enkele kansen voor Joery en Sven Verbeek en Mick van Elswijk zag zijn kopbal via de lat terugkaatsen in het veld.  DWO kreeg via Kevin Mbemba nog een mogelijkheid om te scoren maar VELO-doelman Jeffrey Kersten was net iets eerder bij de bal en hield daarmee zijn doel schoon.

In de 2e helft kreeg VELO steeds meer grip op de wedstrijd wat in de 60e minuut ook resultaat opleverde. Mathijs Helderman, prima wedstrijd, speelde aan de linkerkant zijn tegenstander Floyd Persson (ex-VELO) uit en gaf een afgemeten voorzet op Sven Verbeek die beheerst scoorde in de korte hoek, 1-0. VELO gaf daarna meer gas om de voorsprong te vergroten maar helaas was de afwerking niet goed. Mathijs Helderman was dichtbij een doelpunt maar bij het schieten werd hij uit balans gebracht en ging zijn inzet naast het doel. DWO moest zich beperken tot verdedigen en loerde op een counter. In de 80e minuut kwam DWO uit zo’n counter onverwacht langszij toen de diep gestuurde Glenn Buitenhuis alleen voor VELO-doelman Jeffrey Kersten niet faalde en beheerst de 1-1 scoorde.

In de slotfase probeerde VELO nog wel om de wedstrijd te beslissen maar schoten van Yacine Tazi en Sven Verbeek gingen naast of over het doel. Dus na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Steenbergen, floot een prima wedstrijd, konden beide teams zich op gaan maken voor de verlenging. VELO nam daarin direct het initiatief. In de 5e minuut werd een schot van Lars van der Krogt, ingevallen voor Dennis van Nieuwkerk, nog gestopt door de goede DWO-doelman Jim van der Leer maar een minuut later moest de doelman wel buigen bij een inzet van Lars van der Krogt, 2-1. Ook Mart Dubbeld (voor Mick van Elswijk) en Rick Das (voor Yacine Tazi) kregen van trainer Edwin Vurens nog speelminuten.

VELO wilde meer en zag ook dat het kranige DWO steeds meer moeite had om, overmand door vermoeidheid, overeind te blijven. DWO-doelman Jim van der Leer kon met enkele fraaie reddingen nog erger leed voorkomen maar moest in de 13e minuut van de verlenging toch capituleren bij een inzet van Sven Verbeek, 3-1. In de 17e minuut van de verlenging zag Rick Das zijn schot nog naast gaan maar een minuut later was het wel weer juichen voor VELO. De diep gestuurde Sven Verbeek werd neergelegd in het strafschopgebied waarna de terecht door scheidsrechter Steenbergen toegekende strafschop door broer Joery werd ingeschoten, 4-1.

De buit was binnen, VELO door naar de 2e ronde van de nacompetitie. Tegenstander is CVC Reeuwijk (herkanser uit de 2e klasse) dat met 1-0 won van LYRA. Accommodatie: Buitenomweg 1 in Reeuwijk. Wij hopen dat veel supporters aanwezig zullen zijn om VELO te komen aanmoedigen.