Datum

2 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vanaf het eerste fluitsignaal bepaalde VELO het beeld van de wedstrijd tegen het laag genoteerde MSV’71. Na een 3-0 ruststand pakte VELO uiteindelijk een ruime 6-0 overwinning en klimt daardoor naar de 1e plaats van de ranglijst.

Nadat de eerste aanvallen van VELO nog niets hadden opgeleverd kreeg MSV’71 in de 13e minuut zijn eerste kans maar de inzet van Jack van der Vlugt ging via de lat over het doel van Boris van der Heijden. VELO kreeg op rij enkele corners maar zonder resultaat. In de 17e minuut wel succes voor VELO toen Ferhat Sonmez, op aangeven van Sven Verbeek, alleen voor doel werd gezet en fraai afrondde, 1-0. VELO bleef aandringen maar moest wachten tot de 28e minuut toen Mick van Elswijk, diep gestuurd door Ferhat Sonmez, de score wist te verdubbelen, 2-0. MSV’71 probeerde het wel maar moest zijn meerdere erkennen in VELO. In de 33e minuut werd Sven van Velzen vastgehouden in het strafschopgebied en de toegekende strafschop werd feilloos benut door Mick van Elswijk, 3-0. Kort voor rust een kans voor MSV’71 maar VELO-doelman Boris van der Heijden redde in eerste instantie bij een inzet van Jack van der Vlugt en in de rebound schoot Joey Frerichs via de lat over.

Na de thee viel al snel het 4e doelpunt voor VELO, gescoord door Ferhat Sonmez, maar op advies van de grensrechter werd het doelpunt alsnog door de scheidsrechter afgekeurd. MSV’71 kreeg ook een fraaie kans maar Sven Schipper, na een assist van Jack van der Vlugt, schoot van dichtbij over. Na een uur wist VELO het net wel weer te vinden. De diep gestuurde Dirk Lelieveld gaf een afgemeten voorzet op Ferhat Sonmez die fraai afrondde met links, 4-0. Enkele minuten later een combinatie tussen de gebroeders Sven en Joery Verbeek maar de inzet van Joery werd op de doellijn gekeerd. Ook een kopbal van Dirk Lelieveld uit een vrije trap van Yacine Tazi ging via de lat over.

Voor MSV’71 was het eigenlijk louter verdedigen want aanvallend was er totaal geen gevaar met ook deze wedstrijd weer een sterk optreden van het jonge centrale duo Mart Dubbeld (19) en Rick Das (20). VELO wilde de score nog wel opschroeven maar bij een voorzet van de gevaarlijke Ferhat Sonmez was er voor het doel niemand voor de afronding. Het was Ferhat Sonmez zelf die zijn faam als topscorer waarmaakte. Op aangeven van Dirk Lelieveld draaide hij mooi weg van zijn tegenstander en schoot met links de bal in de verre hoek, 5-0. In de slotfase maakte Joery Verbeek het halve dozijn nog vol toen hij een vrije trap langs de muur in het doel zag verdwijnen, 6-0.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Durgunsu, goede wedstrijd, kon VELO niet alleen drie punten bijschrijven maar steeg ook naar de 1e plaats op de ranglijst door het verrassende verlies van koploper LYRA. As. zaterdag gaat VELO naar Maasdijk waar de mannen van Edwin Vurens vast en zeker op meer tegenstand kunnen rekenen.