Datum

30 september 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na het doelpuntloze gelijkspel in de eerste wedstrijd hebben de mannen van Edwin Vurens nu wel het net weten te vinden door Ariston ’80 met duidelijke cijfers te verslaan. Na een 2-0 voorsprong bij rust werd het uiteindelijk een 6-2 overwinning.

VELO kwam goed uit de startblokken want in de 7e minuut was het al 1-0 via Ferhat Sonmez. VELO probeerde daarna wel door te drukken maar de afronding was niet doeltreffend waarbij vooral Lars van der Krogt zijn schoten op doel zag geblokkeerd. Ariston ’80 probeerde daarna het initiatief over te nemen maar de defensie van VELO en doelman Jeffrey Kersten werden niet echt onder druk gezet. Zo’n 10 minuten voor rust stond VELO wel aan de goede kant van de score. Na een snelle uitval legde de diep gestuurde Ferhat Sonmez de bal breed op Yacine Tazi die geen moeite had om de bal in het doel te schieten, 2-0.

VELO wilde meer in de 2e helft maar kreeg in de 60e minuut een tegenvaller te verwerken toen Luc Henderik een zelf opgezette aanval doeltreffend afrondde met een droge schuiver in de hoek, 2-1. VELO was even geschrokken maar pakte de draad snel weer op. Yacine Tazi zag zijn inzet (met links) via het hoofd van een verdediger in de hoek verdwijnen, 3-1, en Dirk Lelieveld, op aangeven van Moncef Tazi, pakte ook zijn doelpuntje mee, 4-1. Kort daarna een grote kans voor Mick van Elswijk (wachtte te lang) en een afgekeurd doelpunt van Mathijs Helderman wegens buitenspel.

Ariston ’80 kwam nog terug tot 4-2 via een strafschop van Michel Tamarzians na een overtreding in het strafschopgebied van Moncef Tazi. In de laatste 10 minuten nog kansen voor Mick van Elswijk, Dirk Lelieveld en Jack van Meurs maar nog geen doelpunten. Die kwamen pas in de blessuretijd via Thom van Hagen (5-1) die het laatste tikje gaf bij een inzet van Dirk Lelieveld en een schot van Mathijs Helderman, 6-2.

Een mooie en verdiende overwinning waardoor VELO is gestegen naar plek 4 op de ranglijst. Volgende week gaat VELO op bezoek bij plaatsgenoot KMD, de nr. 2 op de ranglijst. We kunnen weer rekenen op een ware dorpsderby met veel publiek langs de lijn.