Datum

14 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

VELO had het niet gemakkelijk maar won in de laatste minuten toch de wedstrijd waardoor de strijd om de titel zeer spannend blijft.

Met good-old Pascal van Eck in het doel (speelde een foutloze wedstrijd) voor de afwezige Jeffrey Kersten begon VELO voortvarend aan deze wedstrijd. Een klassieke terugspeelbal van Brian van Geest naar zijn doelman Jeffrey Wubben (ex-VELO) werd onderschept door Sven Verbeek die met deze buitenkans wel raad wist en beheerst de 1-0 op het scorebord bracht. Daarna ging de wedstrijd lange tijd heen en weer waarbij het spel erg slordig werd met veel balverlies aan beide kanten. Naaldwijk was wel meer in balbezit maar werd niet echt gevaarlijk, zeker niet om doelman Pascal van Eck in verlegenheid te brengen. In de 35e minuut leek VELO de voorsprong te vergroten maar de kopbal van Joery Verbeek, uit een vrije trap van Yacine Tazi, spatte uiteen op de lat. De enige echte kans voor Naaldwijk kwam zo'n kleine10 minuten voor de rust. Nadat Michiel van den Berg handig Ufuk Sahin had uitgekapt en de bal voor doel bracht, schoot de volledig vrijstaande Rashidi Gilkes van zeer dichtbij de bal niet tussen de palen maar over het doel.

In de 2e helft een goede start van Naaldwijk maar Mart Dubbeld kon nog net ten koste van een corner verhinderen dat Rashidi Gilkes namens Naaldwijk kon scoren. Ook Jordy van Calsteren kreeg een kans maar zijn kopbal belandde in het zijnet. Namens VELO waren er doelpogingen van Joery en Sven Verbeek, echter zonder resultaat. Via Ferhat Sonmez dacht VELO nog wel te scoren maar hij werd teruggefloten voor een overtreding.

Daarna trok Naaldwijk steeds meer de wedstrijd naar zich toe en werd VELO onder druk gezet. Onder leiding van doelman Pascal van Eck bleef VELO defensief lang overeind maar in de 80e minuut moest VELO toch buigen. Uit een corner van Michiel van den Berg gaf broer Sebastiaan het laatste tikje, 1-1. VELO rechtte de rug en trok onder leiding van aanvoerder Joery Verbeek weer ten aanval. In de 86e minuut eerst nog een kopbal van Mart Dubbeld over het doel maar kort daarna wel blije gezichten bij VELO. Na een actie van Dirk Lelieveld kwam de bal voor de voeten van Joery Verbeek die snoeihard uithaalde en doelman Jeffrey Wubben het nakijken gaf, 2-1. In de blessuretijd namens VELO nog schoten op doel van Lars van der Krogt en Ferhat Sonmez maar zonder succes.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Oudijk, prima wedstrijd, pakte VELO dus een zwaar bevochten zege maar naaste concurrent SC Monster liet uit bij GDA ook geen steken vallen. As. zaterdag speelt VELO uit bij hekkensluiter MSV'71. VELO zal vooral moeten waken voor onderschatting en de wedstrijd serieus moeten oppakken om de drie punten mee naar Wateringen te nemen.