Verburch – VELO (zat), gelijkspel en een periodetitel voor VELO

Datum

10 maart 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Bij een 0-2 voorsprong voor VELO leek de strijd gestreden maar een strijdlustig Verburch kwam terug in de wedstrijd en pakte met 2-2 een verdiende remise.

Het eerste wapenfeit was voor VELO maar de kopbal van Mart Dubbeld uit een vrije trap van Yacine Tazi ging net naast het doel. Daarna pakte het gehavende Verburch het initiatief en drong het slordige VELO terug op eigen helft. Gelukkig voor VELO was Verburch aanvallend, vooral via Jordy Zwinkels, niet doeltreffend waardoor doelpunten achterwege bleven. In de 35e minuut viel het doelpunt juist aan de andere kant toen een vrije trap van Yacine Tazi fraai werd ingekopt door de inlopende Joery Verbeek, 0-1. In de slotfase van de 1e helft voorkwam Yacine Tazi met een redding op de doellijn nog de gelijkmaker bij een inzet van Jordy Zwinkels.

In het begin van de 2e helft probeerde VELO de wedstrijd te beslissen maar doelpogingen van Yacine Tazi en Dirk Lelieveld hadden geen resultaat. Na ca. een uur wedstrijd was dat wel het geval na een mooie aanval via Dirk Lelieveld en Sven Verbeek waarna Mick van Elswijk alleen voor Verburch-doelman Kevin Dijkstra geen moeite had om te scoren, 0-2.

De wedstrijd leek daardoor beslist maar in het voetbal gaat het niet altijd zo. Verburch-aanvaller Jordy Zwinkels was niet echt blij dat hij vervangen werd door Sander Bom maar achteraf bleek dit toch een gouden wissel te zijn. Bij twee aanvallen van Verburch kon hij binnen vijf minuten voorzetten van de rechterkant van Baris Dogrusöz omzetten in twee doelpunten en bracht hij Verburch op gelijke hoogte, 2-2.

VELO probeerde het daarna nog wel om toch met de winst naar huis te gaan maar doelpogingen van Joery en Sven Verbeek, Dirk Lelieveld en Rick Das leverden geen doelpunten op. In de laatste 10 minuten moest VELO nog met 10 man verder na een onnodige directe rode kaart voor Yacine Tazi. In de 90e minuut had Verburch zo maar nog de winst kunnen pakken maar het schot van Luc van der Knaap belandde op de paal.

Ondanks dit gelijke spel pakte VELO wel de 2e periodetitel en is daardoor al verzekerd van de nacompetitie. As. zaterdag wacht thuis weer een zware tegenstander, LYRA, waarvan uit met 3-1 werd verloren. Met 12 punten achterstand op koploper VELO is LYRA, op de 4e plaats, misschien al uitgeschakeld voor de titelstrijd maar met de 1e periodetitel op zak wel verzekerd van de nacompetitie. De mannen van Edwin Vurens zullen aan de bak moeten om de drie punten in huis te houden.