27 januari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de winterstop moest VELO de competitie hervatten tegen streekgenoot Naaldwijk.

De start was niet best want na 6 minuten kwam Naaldwijk al op voorsprong. Naaldwijk-aanvaller Thomas Karsten profiteerde van een misverstand tussen verdediger Thom van Hagen en doelman Jeffrey Kersten en lepelde de bal over de doelman in het lege doel, 1-0. VELO was in de beginfase te slordig en behoudens een inzet van Dirk Lelieveld, schot goed weg gebokst door de goede Naaldwijk-doelman Tom Verbakel, was VELO aanvallend niet echt gevaarlijk. In de 20e minuut kreeg VELO een nieuwe domper te verwerken toen een vrije trap van Sebastiaan van den Berg langs de muur in de hoek verdween, 2-0.

In de loop, en zeker in de laatste fase, van de 1e helft kwam wat VELO meer in de wedstrijd maar wist zichzelf nog niet te belonen. Een schot van Moncef Tazi, op aangeven van Dirk Lelieveld, werd door de Naaldwijk-doelman tot corner verwerkt. Bij een voorzet van Lars van der Krogt was er niemand voor doel om af te ronden en een inzet van Lars van der Krogt zelf werd net voor de doellijn weggewerkt door Jordy Noordam.

In de 2e helft ging VELO goed van start en werd Naaldwijk steeds meer vastgezet op eigen helft. Na een klein kwartier kwam de aansluitende treffer na een snelle aanval over meerdere schijven (Lars van der Krogt, Yacine en Moncef Tazi) waarna als laatste Mick van Elswijk de bal hard inschoot, 1-2. VELO ging door maar zag doelpogingen van Dirk Lelieveld, Mick van Elswijk en Joery Verbeek nog niet omgezet in doelpunten. In de 67e minuut weer een mooie aanval van VELO waarbij Yacine Tazi binnen de 16 meter onreglementair werd afgestopt. De terecht door scheidsrechter van der Bend toegekende strafschop werd weer feilloos ingeschoten voor Mick van Elswijk, 2-2.

VELO zette door om Naaldwijk de genadeklap te geven. Topscorer Ferhat Sonmez, ingevallen voor verdediger Rick Das, zette de bal vanaf de linkerkant voor doel maar er was geen aansluiting om af te ronden. In de 72e minuut kwam VELO op een gelukkige wijze wel op voorsprong. Bij het uitverdedigen schoot Lenny Lobert de bal tegen de rug van Dirk Lelieveld waarna de bal over de te ver voor zijn doel staande Tom Verbakel in het doel ging, 2-3. VELO kreeg daarna nog echte kansen om Naaldwijk op een ruimere achterstand te zetten maar bij Ferhat Sonmez, Lars van der Krogt en Moncef Tazi stond het vizier niet meer op scherp.

Ondanks de slechte start toch een mooie en verdiende overwinning waardoor VELO de ranglijst blijft aanvoeren. Met de drie punten in de tas werd het ‘avondje NAC’, georganiseerd door verzorger en NAC-fan Kees de Jongh, vast en zeker veel gezelliger. Maar na ontspanning moet er in de week bij de trainingen ook weer de nodige inspanning worden geleverd want zaterdag staat de lastige thuiswedstrijd tegen Duindorp SV, de nr. 10 op de ranglijst, op het programma. We gaan weer uit van de drie punten om daarmee de koppositie vast te kunnen houden.