Datum

28 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na SC Monster had ook LYRA een gedegen strijdplan om VELO aan te pakken. Als voetballende ploeg heeft VELO moeite met teams die veel strijd leveren en dat is ook nu weer gebleken. Na een 2-1 achterstand bij rust moest VELO met 3-1 zijn 2e nederlaag op rij slikken.

LYRA kwam in de 2e minuut al bijna op voorsprong via Coen van Mil maar alleen voor VELO-doelman Boris van der Heijden schoot hij net naast. Enkele minuten later was het wel raak.  Een voorzet van Mark Dukker hoog voor doel werd ingekopt door Bob Zwinkels, waarbij de uitgekomen doelman Boris van der Heijden niet geheel vrijuit ging.

VELO probeerde voetballend terug te komen in de wedstrijd maar was vaak te slordig en zette te weinig druk bij acties van LYRA. Wel werd het in de 23e minuut bijna gelijk maar Dirk Lelieveld was net te laat om een voorzet van Ferhat Sonmez in te tikken. In de 30e minuut was LYRA weer wel doeltreffend via Jack Binnendijk die te gemakkelijk het centrum kon binnendringen en de bal langs doelman Boris van der Heijden in het doel schoot, 2-0. Op slag van rust kwam VELO toch terug in de wedstrijd. Bij een vrije trap van Yacine Tazi kwam Ferhat Sonmez voor zijn verdediger en kopte de bal laag in de hoek, 2-1.

In de 2e helft, met Mick van Elswijk voor Yacine Tazi, werd het niveau van de wedstrijd niet echt beter. Jack Binnendijk was namens LYRA een paar keer gevaarlijk met zijn acties maar zijn schoten gingen naast of over of hij vond doelman Boris van der Heijden op zijn weg. Namens VELO was het vooral Ferhat Sonmez die voor het nodige gevaar zorgde maar hij kon VELO deze keer niet aan meer doelpunten helpen. In de 75e minuut werd de wedstrijd eigenlijk beslist. Kevin van Velden schoot de bal over de te ver voor zijn doel staande Boris van de Heijden en bracht LYRA daarmee op 3-1. Tom Koene voorkwam nog verder leed toen hij een inzet van Jack Binnendijk nog net voor de doellijn kon wegwerken.

Trainer Edwin Vurens bracht aanvaller Lars van der Krogt in het veld voor verdediger Ufuk Sahin om de aanval te versterken.  Hij was in de blessuretijd nog bijna succesvol bij een schot op doel maar via de binnenkant van de paal kwam de bal weer terug in het veld. Evenals vorige week weer een gevoelige nederlaag waardoor  VELO weer met beide benen op de grond staat.

As. zaterdag speelt VELO, gezakt naar de 5e plaats, thuis tegen Verburch, nr. 9 op de ranglijst. Weer een mooie derby met aansluitend een gezellige 3e helft in de kantine. VELO zal naast het voetbal ook nog meer strijd moeten leveren om de punten in huis te houden.