Datum

10 februari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Ondanks de 7-0 overwinning in de eerste wedstrijd werd de return tegen Quick Steps toch met zorg tegemoet gezien. Achteraf waren die zorgen onterecht want bij een 0-2 voorsprong bij rust ging VELO na 90 minuten met een 0-3 overwinning huiswaarts.

VELO begon flitsend aan deze wedstrijd. Vanaf de aftrap was topscorer Ferhat Sonmez de man die in de 1e minuut al de felicitaties in ontvangst mocht nemen toen hij zijn team op een 0-1 voorsprong bracht. VELO probeerde daarna wel door te drukken maar helaas zonder resultaat. Het was Quick Steps dat daarna het initiatief overnam en VELO onder druk zette. Gelukkig voor VELO bleef de defensie overeind en was Jeffrey Kersten weer een betrouwbare doelman die zijn doel met fraaie reddingen schoon wist te houden.

VELO wist de druk van Quick Steps over te nemen en zag in de 32e minuut de kopbal van Lars van der Krogt bij een vrije trap van Yacine Tazi net over het doel gaan. Enkele minuten later werd de voorsprong van VELO wel vergroot toen Mick van Elswijk, op aangeven van Ferhat Sonmez, zijn kopbal wel omzette in een doelpunt, 0-2.

In de 2e helft bleef VELO de bovenliggende partij maar doelpunten bleven uit. In de 63e minuut kreeg VELO wel een domper te verwerken toen Moncef Tazi bij een actie een knieblessure opliep en met een brancard van het veld moest worden gedragen. Met een ambulance is hij nog naar het ziekenhuis nog vervoerd maar op dit moment is de aard van zijn blessure nog niet bekend.

VELO bleef desondanks het spel bepalen en trainer Edwin Vurens bracht Dirk Lelieveld (voor Moncef Tazi) en Sven Verbeek (voor Mick van Elswijk) in om de definitieve beslissing te forceren. Het was invaller Dirk Lelieveld gegund om VELO op 0-3 te brengen nadat Joery Verbeek zijn inzet nog geblokt zag door de doelman van Quick Steps. Ook Rick Das kwam nog in het veld voor Thom van Hagen. VELO had tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Syed via Dirk Lelieveld en Sven Verbeek nog wel kansen om de score uit te breiden maar doelpunten kwamen er niet meer.

Na deze overwinning kwamen er nog meer blije gezichten bij VELO toen bekend werd dat concurrenten SC Monster en MVV ’27 een nederlaag moesten incasseren en VELO dus met enige afstand koploper blijft. As. zaterdag de Wateringse Derby tegen KMD, nr. 6 op de ranglijst. Vast en zeker weer een open wedstrijd waarbij Edwin Vurens zijn mannen weer de opdracht zal geven om de drie punten in huis te houden.