Datum

21 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het klassenverschil was veel te groot en na een 0-2 ruststand won koploper VELO uiteindelijk vrij eenvoudig met 0-8 bij hekkensluiter MSV’71

In de beginfase van de 1e helft kon MSV’71 nog wel partij geven maar het had na zo’n 15 minuten spelen ook al 0-3 kunnen staan voor VELO maar bij inzetten van o.a. Lars van der Krogt en Ferhat Sonmez stonden paal en lat doelpunten in de weg. Ook Yacine Tazi was dichtbij een doelpunt maar zijn schot werd met de voet gekeerd door MSV-doelman Bart den Broeder. VELO trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe en doelpunten konden dan ook niet uitblijven. In de 28e minuut schoot Ferhat Sonmez, na een combinatie met de opgekomen Ufuk Sahin, in de draai raak, 0-1. Kort daarna een doelpoging van Joery Verbeek maar zijn schot ging over het doel. Kort voor rust kon de man van het scorebord weer aan het werk. Een voorzet van Bas van Dommelen vanaf de rechterkant kwam voor de voeten van Lars van der Krogt die stevig uithaalde en de 0-2 liet noteren.

In de tweede helft voerde VELO de druk nog meer op en werd MSV’71 overspeeld. In een klein kwartier liep VELO zeer eenvoudig uit naar 0-5 via doelpunten van Mick van Elswijk (0-3), Joery Verbeek (0-4) en wederom Mick van Elswijk (0-5). Met gave assists had Yacine Tazi een belangrijk aandeel bij deze doelpunten. Joery Verbeek pakte in de 62e minuut zijn tweede doelpunt (vrije trap over de muur) en bracht VELO daarmee op 0-6. MSV’71 probeerde wel om iets terug te doen maar had gewoon de klasse niet om VELO in verlegenheid te brengen.

VELO bleef ruim de bovenliggende partij waarbij trainer Edwin Vurens ook nog speelminuten gunde aan Dirk Lelieveld (voor Sven Verbeek) en Tom Koene (voor Ufuk Sahin). De een na de andere aanval werd door het superieure VELO op de grasmat gelegd met nog een paar doelpunten als gevolg. Lars van der Krogt, op een steekbal van Yacine Tazi, zette de bal hoog voor doel waarna de vrijstaande Mick van Elswijk bij de 2e paal simpel zijn 3e doelpunt kon bijschrijven, 0-7. Een schot van Lars van der Krogt belandde nog op de paal en een inzet van Yacine Tazi ging over het doel. Het slotakkoord was voor rekening van Thom van Hagen die een voorzet van Mick van Elswijk bij de 2e paal vrij kon inkoppen, 0-8.

Ondanks de groeiende voorsprong voor VELO bleef doelman Pascal van Eck, met zijn grote ervaring een bron van rust voor de VELO-defensie, in de wedstrijd zijn mannen verbaal aansporen om niet alleen bij de les te blijven maar ook om de NUL te houden. Pascal van Eck had een rustige middag, werd niet echt onder druk gezet waardoor hij inderdaad zonder moeite zijn doel schoon hield.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fonseca, prima wedstrijd, was VELO weer drie punten rijker en een wedstrijd dichterbij de eindstreep. De komende twee zaterdagen is VELO vrij en zal met grote belangstelling de inhaalwedstrijden volgen van naaste concurrent SC Monster (28 april thuis tegen KMD en zaterdag 5 mei uit bij Duindorp sv). Op zaterdag 12 mei komt VELO weer in de wei en wel thuis tegen GDA.