Datum

17 februari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het eerste wapenfeit was voor KMD met een inzet van Thom Vrijmoed die gestopt werd door VELO-doelman Jeffrey Kersten. Hij had zijn doel goed verdedigd in de voorgaande wedstrijden en stond in deze derby weer in de basis. Boris van der Heijden, normaal gesproken 1e doelman, zou op de bank beginnen maar nam daar geen genoegen mee, ging donderdag voor de training al huiswaarts en liet daarmee zijn team in de steek.

VELO speelde niet goed in het begin, was vaak slordig in de passing en liet het initiatief aan KMD. Behoudens een kopbal van Mick van Elswijk, op een voorzet van Yacine Tazi, net naast het doel bracht VELO aanvallend erg weinig. KMD kreeg de ruimte om aanvallend gevaarlijker te zijn maar inzetten van Dylan Groen (kopbal net naast) en Thiemo Fidder (schot naast) troffen geen doel. VELO wist zich aan de druk van KMD te onttrekken was in de 25e minuut bij zijn eerste aanval direct wel doeltreffend. De diep gestuurde Dirk Lelieveld schoof de bal (volgens deskundigen in buitenspelpositie) in de verre hoek en bracht zijn team op 1-0.

Tot een de rust ging het spel op een neer met mogelijkheden aan beide kanten. In de 36e minuut mocht VELO van geluk spreken toen een voorzet van KMD-aanvaller Dylan Groen via de hand van doelman Jeffrey Kersten en de lat weer terug in het veld kwam en daarna door Ufuk Sahin werd weggewerkt. Ook een kopbal van Boyd Kleij, op een vrije trap van KMD-spelmaker Jesse de Waard, ging net over het VELO-doel. Kort voor rust mocht KMD weer blij zijn dat Sven Verbeek, alleen voor doelman Odens van der Zwan, vergat te scoren.

In het begin van de 2e helft waren de eerste speldenprikken voor VELO via Dirk Lelieveld (keeper redt), Joery Verbeek en Mick van Elswijk (schoten over doel) maar er vielen geen doelpunten. Dat gebeurde in de 56e minuut wel aan de andere kant. Een uitgekiende vrije trap van Jesse de Waard verdween over de muur in het doel, buiten bereik van doelman Jeffrey Kersten, 1-1. VELO was even geschrokken en zag Mick van Elswijk een minuut later bijna weer scoren maar hij moest zijn meerdere erkennen in doelman Odens van der Zwan. In de 60e minuut kwam VELO wel op voorsprong. Een voorzet van Dirk Lelieveld werd bij de 2e paal ingekopt door Lars van der Krogt waarna de bal via de rug van de KMD-doelman in het doel ging, 2-1.

Het verzet bij KMD leek gebroken en VELO kreeg kansen om de voorsprong uit te bouwen. Rick Das kwam nog in het veld voor Lars van der Krogt en Dennis van Nieuwkerk mocht ook spelminuten maken voor Ufuk Sahin. In de 67e minuut kwam eigenlijk de beslissende treffer voor VELO. Joery Verbeek schoot, op advies van erevoorzitter Piet Vijverberg, een vrije trap net buiten het strafschopgebied hoog in de hoek, 3-1, buiten bereik van de lange doelman Odens van der Zwan.

De spelers van VELO en KMD hadden niet alleen veel respect en ontzag voor elkaar maar ook voor scheidsrechter Lizzy van der Helm die terug kan zien op een prima wedstrijd. Na afloop werd zij in de bestuurskamer terecht uitgeroepen tot ‘Woman of the Match’, een unicum in de geschiedenis van beide clubs.

De komende twee weken geen wedstrijd, op zaterdag 10 maart gaan de mannen van Edwin Vurens op bezoek bij buurman Verburch.